Meteksan’ın Retinar FAR-AD radarı ile Paramotor tespiti!

Meteksan Savunma tarafından geliştirilen Retinar FAR-AD Dron Tespit Radarı ile simüle paramotor uçuşu tespit edildi!

Güvenlik güçlerimize hizmet veren Retinar FAR-AD Dron Tespit Radarının güncel tehditlere yönelik kabiliyetleri güçlendiriliyor ve sergileniyor. Meteksan Savunma, bölücü terör örgütü PKK/YPG başta olmak üzere, paramotor tehditlerine yönelik Retinar FAR-AD Dron Tespit Radarının kabiliyetleri sergiledi. Bu yıl beşincisi düzenlenen Kara Sistemleri Semineri’nde Retinar FAR-AD Dron Tespit Radarının simüle paramotor uçuşunu 7,8 km mesafeden tespit ettiği bilgisi paylaşıldı.

Retinar FAR-AD Dron Tespit Radar sistemi sabit ve döner kanatlı mini/mikro insansız hava araçları veya diğer bir ismiyle dron sistemlerinin tespit etmekte kendini ispatlamış bir çözümdür. Dronlar gibi paramotorlar da son yıllarda özellikle terör örgütleri tarafından kolayca tedarik edilebilmeleri ve kullanılmaları sebebiyle güvenlik güçlerimiz için önemli bir tehdit haline geldi. Dron tehditlerine karşı önlem olarak çeşitli karıştırıcı (jamming) sistemleri bulunsa dahi hem paramotorun hem de dron sistemlerinin etkisiz hale getirilebilmesi için öncelikle tespit edilmeleri gerekmektedir. Gözle tespit edilmeleri, tehdidin boyutlarının çok küçük olması ve hava şartlarına bağlı olarak seçilebilirliğinin değişmesi sebebiyle zor olabilmektedir. Bu nedenle hem paramotorların hem de mini/mikro İHA’ların uzaktan tespiti için radar sistemleri en kritik sistem olarak ön plana çıkmaktadır.

PKK terör örgütünün kullandığı paramotorlarRetinar FAR-AD Dron Tespit Radarı Güvenlik Güçlerinin Hizmetinde!

Bu kapsamda Savunma Sanayii Başkanlığı ile 2019 yılı içerisinde imzalanan “Mini/Mikro İHA Tespit Radar Sistemi Sözleşmesi” kapsamında Meteksan Savunma Sanayii A.Ş., Retinar FAR-AD Dron Tespit Radarı’nı 8 ay gibi kısa bir sürede tamamlandı. Dronların kuşlardan ayırt edilmesi, DJI Phantom, TALON gibi farklı dronların tespit ve takibi gibi birbirinden farklı birçok testi büyük bir başarı ile tamamlayan Retinar FAR-AD Sistemleri’nin teslimatı gerçekleştirilerek güvenlik güçlerimizin hizmetine sunuldu.

Retinar FAR-AD, anlık 40° yükseliş açısı ile aynı anda karadaki tehditleri 7 km ve havadaki tehditleri 3 km menzile kadar tespit ve takip edebilmektedir. Radar, “Kullanıcı Arayüzü Yazılımı” ile takip edilen hedeflerin istikamet, 9 km’ye kadar mesafe, hız ve yönelim bilgilerini operatöre sunmaktadır. Tararken takip modunda takip bilgileri içinde otomatik hedef sınıflandırması yapabilen sistem, oluşan belirsizlikleri gidermek ve sınıflandırma güvenilirliğini yükseltmek için, Hedef Analiz Modu’nda detaylı algoritmalar ile sınıflandırma başarımını yükseltmektedir.

İleri Teknoloji ve Sayısal Tabanlı Radar Mimarisi 

Retinar FAR-AD, Ku frekans bandında, düşük RF çıkış gücüyle çalışır. İleri teknoloji katı hal radyo frekans tasarıma ve sayısal tabanlı radar mimarisine sahiptir. Retinar FAR-AD, özelleştirilmiş darbe sıkıştırmalı darbe doppler dalga şekli kullanır. Sayısal radar mimarisine sahip Retinar FAR-AD, farklı dalga şekilleri ve farklı açısal dönme hızlarıyla seçilebilir etkin kullanım modları sunar.

Retinar FAR-AD Dron Tespit Radarı

Retinar FAR-AD, 40° yükseliş açısı ile alçaktan ve yüksekten uçan Mini/Mikro İHA’lara karşı etkin koruma sağlar. Retinar FAR-AD, kullanıcıya alanı ve dost bölge tanımlama yeteneği sunar. Dahili GPS ve manyetik pusula ile sistem kendi konumunu ve yönelimini sayısal harita üzerinde kullanıcıya gösterir.

Kullanım Alanları

  • Kritik Tesis Güvenliği
  • Havaalanları
  • Elektrik Santralleri
  • Rafineriler
  • Limanlar
  • Sınır Gözetleme ve Sınır Güvenliği
  • Birlik ve Kuvvet Koruması

Kaynak: DefenceTürk

Meteksan’ın Retinar FAR-AD radarı ile Paramotor tespiti! Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum