Karadeniz’de ikinci mayın alarmı verildi

İlk mayın 26 Mayıs sabahı İstanbul Boğazı’nın Kuzey girişinde görülmüştü. Ardından SAS personeli tarafından imha edilmişti

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından yapılan ilk açıklamada, “28 Mart 2022 günü sabah saatlerinde Bulgaristan sınırına yakın İğneada açıklarında bir mayın tespit edilmesi üzerine olay mevkisine bölgede bulunan Sualtı Savunma (SAS) Timleri süratle intikal ettirilmiştir. Bahse konu mayın SAS Timleri tarafından emniyete alınmış ve etkisiz hâle getirmek maksatlı müdahaleye başlanmıştır.” ifadelerinde bulunuldu.

Birkaç saat sonra MSB tarafından yapılan ikinci bir açıklamada, “28 Mart 2022 tarihinde İğneada açıklarında tespit edilen mayın SAS timleri tarafından etkisiz hâle getirildi.” ifadesine yer verildi.

Karadeniz’de mayın alarmı

26 Mayıs sabahı İstanbul Boğazı’nın Kuzey girişinde “mayın benzeri bir cisim” görülmüştü. Ardından MSB’ye bağlı birimler olay yerine intikal edip söz konusu cisim SAS personeli tarafından müdahale edilmeye başlanmıştı. Durum üzerine İstanbul boğazındaki gemi geçişlerinden sorumlu olan Kıyı Emniyeti, İstanbul boğazını geçici olarak gemi geçişlerine kapattığını duyurmuştu.

Temsili fotoğraf: @deliberately61

Daha sonra bölgeye, Aydın sınıfı mayın avlama gemileri olan M270 TCG Akçay, M268 TCG Akçakoca ve M266 TCG Amasra, 1 adet Tuzla sınıfı karakol botu P-1207 TCG Tekirdağ botu ve sahil güvenlik birimleri İstanbul boğazını kuzey yönlü geçerek bölgeye doğru geçiş yapmıştı. Yine bölgeye hava desteği olarak 1 adet S70 seahawk helikopteri ve 1 adet deniz karakol uçağı sevk edilmişti.

Kaynak: DefenceTürk

Karadeniz’de ikinci mayın alarmı verildi Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum