Mali’ye yeni Bayraktar TB2 SİHA teslimatı

T.C. Bamako Büyükelçiliği, Mali’ye ihraç edilen Bayraktar TB2 SİHA’lar için teslim töreni gerçekleştirildiğini duyurdu. Büyükelçilik tarafından paylaşılan görselde Mali Hava Kuvvetleri’nin Bayraktar TB2’nin yanısıra L-39 Albatros jet motorlu eğitim/hafif taarruz uçaklarını da teslim aldığı görülüyor

Mali’ye daha önce de Bayraktar TB2 SİHA teslim edilmişti. Teslim edilen SİHA’lar, Savunma Bakanı Albay Sadio Camara’nın 21 Aralık 2022 Çarşamba günü Mali’de bulunan Mopti hava üssünü ziyareti sırasında görüntülenmişti. Hava Kuvvetleri envanterini genişleten Mali, Ocak 2023’te 5 adet L-39 Albatros eğitim/jet uçağı, 2 adet Mil Mi-8 genel maksat helikopteri ve Su-25 taarruz uçağı teslim almıştı.

SATCOM’lu Bayraktar TB2S SİHA Libya’da görüntülendi

Bayraktar TB2 SİHA’nın SATCOM ile donatılan konfigürasyonu olan Bayraktar TB2S, Libya’da görüntülendi. Bayraktar TB2S’nin ilk görüntüleri 2020 yılında ortaya çıkmıştı ve aynı yıl içerisinde uçuş testleri icra edilmişti.

Baykar Savunma mühendisleri tarafından Bayraktar TB2 SİHA platformu üzerinden geliştirilen Bayraktar TB2S SİHA’ya SATCOM anten entegrasyonu yapılmıştı. SATCOM üzerinden yapılan bağlantı sayesinde S/İHA’lar görüş hattı (LOS) bağlantının getirdiği menzil kısıtından kurtularak teorik olarak bağlanılan uydunun kapsama alanı kadar geniş bir alanda yer kontrol istasyonu ile iletişim kurabiliyor ve daha geniş bir alanda, daha yüksek menzilde görev yapabiliyor.

Kaynak: DefenceTürk

Mali’ye yeni Bayraktar TB2 SİHA teslimatı Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum