Hindistan’ın Rafale M savaş uçağı tedarik edeceği iddia edildi

Fransız medyası tarafından aktarıldığı üzere Fransa ile Hindistan arasında Rafale M savaş uçağı alımı için Mart 2023’de sözleşme imzalanacak.

Fransız medyası tarafından aktarıldığı üzere Hindistan Donanması, elindeki envanteri güçlendirmek amacıyla Fransa’dan Rafale M savaş uçakları alacak. Bu kapsamda Hindistan, envanterindeki eskiyen Rus MiG-29K savaş uçaklarını değiştirmek amacıyla ihale düzenledi. İhaleye Fransa’dan Rafale-M ve Amerika Birleşik Devletleri’nden Boeing şirketinin geliştirdiği Boeing F/A-18E/F Super Hornet katıldı. Hindistan’da yapılan ihaleyle birlikte Rafale M savaş uçaklarının seçildiği iddia edildi.

Her iki savaş uçağı da 2022 yılı başlarında Hindistan Donanma Kuvvetleri tarafından denenmeye başlanmıştı. İki uçakla ilgili ayrıntılı bir rapor Aralık 2022’de Hindistan Savunma Bakanlığı’na sunuldu. Her iki savaş uçağı da Hindistan’ın Goa’daki deniz üssü olan INS Hansa’da test edildi.

Aynı habere göre iki ülke arasındaki resmi imzanın Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un Mart 2023’de Hindistan’a yapacağı ziyarette imzalanması bekleniliyor. Toplam 26 adet Rafale-M savaş uçağının Hindistan’a satılması bekleniliyor. Toplam maliyeti konusunda ise bilgi verilmedi.

Rafale-M savaş uçağı

Hindistan, Eylül 2020’den bu yana Hindistan Hava Kuvvetleri’nde 36 adet Rafale B/C’yi kullanıyor. Bu nedenle Donanma, Ambala Hava Kuvvetleri İstasyonundaki Rafale eğitim ve bakım tesisinden yararlanma imkanına da sahip.

Rafale-M, Fransız Donanması’nın bir mancınık fırlatma mekanizmasıyla yapılandırılmış nükleer enerjili uçak gemisi Charles De Gaulle’den çalışacak şekilde tasarlandı. Aynı zamanda ABD uçak gemilerinde operasyon yapma yetkisine sahip olan ABD dışındaki tek savaş uçağıdır.

Kaynak: DefenceTürk

Hindistan’ın Rafale M savaş uçağı tedarik edeceği iddia edildi Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum