Ejder 6×6 zırhlı muharebe araçları Burkina Faso’da görüntülendi!

Nurol Makine tarafından üretilen Ejder 6×6 zırhlı muharebe araçları Burkina Faso’da görüntülendi.

Tunus’a Nurol Makine tarafından üretilen Ejder 6×6 zırhlı muharebe aracının teslim edildiği iddia edilmişti. Gerjon isimli Twitter kullanıcısı tarafından yapılan paylaşımda Antonov Airlines’a bağlı An-124 kargo uçağının İstanbul’dan Tunus’a gittiği aktarılmıştı. Uçağın Nurol Makine tarafından geliştirilen Ejder 6×6 zırhlı muharebe araçlarını taşıdığı iddia edilmişti.

 

Bu kapsamda bahse konu araçlar Burkina Faso’da görüntülendi. Nurol Makine’nin Ejder 6×6 zırhlı muharebe aracının üretimini durdurduğu biliniyordu. Nurol Makine’nin çoğunluk hissedarı olduğu FNSS’in ürünü Pars 6×6 zırhlı araçlarına pazarı bıraktığı aktarılmaktaydı.

2022 yılının Kasım ayının sonunda FNSS  PARS IV 6×6 MKKA FNSS tesislerinde Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail’in de katıldığı törenle teslim edilmişti. FNSS Genel Müdürü Nail Kurt törende yaptığı konuşmada, “PARS IV 6X6 Mayına Karşı Korumalı Araç projesinde 12 araçtan 9’u teslim edildi. 3’ünü bugün teslim ediyoruz.” açıklamasında bulunmuştu.

Burkina Faso’ya insansız mayın temizleme teçhizatı MEMATT ihracatı

ASFAT ve özel sektör iş birliği ile AR-GE aşamasından tasarım, prototip üretimi, seri üretim ve sertifikasyon aşamaları sadece 14 ay gibi kısa sürede tamamlanan Mekanik Mayın Temizleme Teçhizatı’nın (MEMATT) üretimi yapılarak Türk Silahlı Kuvvetleri’nin hizmetine hazır hale getirilmişti. TSK’nın hizmetine sunulan ve ardından Azerbaycan’a da teslimatları gerçekleştirilen MEMATT, Burkina Faso’ya ihraç edilmişti.

Milli Savunma Bakanlığı tarafından konu ile ilgili yapılan açıklamada;

“Bağlı kuruluşumuz ASFAT’ın ürettiği Mekanik Mayın Temizleme Teçhizatı (MEMATT) Azerbaycan’ın ardından şimdi de Burkina Faso’ya ihraç ediliyor. Böylece ASFAT bölgeye ilk savunma sanayi ihracatını gerçekleştirmiş oldu. Burkina Faso halkına hayırlı olsun.”

ifadelerine yer verilmişti.

ASFAT tarafından yapılan açıklamada ise 4 adet MEMATT ihraç edileceği belirtilerek, “ASFAT olarak 4 adet Mekanik Mayın Temizleme Teçhizatı’nın satışı ile bölgeye ilk savunma sanayi ihracatını gerçekleştirdik. Milli ekonomi ve savunma sanayine katkılarımız artarak devam edecek.” denilmişti.

Resim

Proje ile ilgili bir diğer önemli nokta ise sertifikasyon kabiliyetinin tamamen millî imkânlar ile gerçekleştirilmesi. Proje içerisinde Millî Mayın Faaliyet Merkezi (MAFAM), teçhizatı sertifiye etme kabiliyetini kazandı ve teçhizat MAFAM tarafından sertifiye edildi. Millî bir kuruluşumuz olan MAFAM proje sayesinde uluslararası sertifikasyon kabiliyetine sahip bir kuruluş haline geldi.

Kaynak: DefenceTürk

Ejder 6×6 zırhlı muharebe araçları Burkina Faso’da görüntülendi! Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum