Japon ve Singapur Donanmaları arasında iyi niyet tatbikatı

JS Yamagiri, Singapur Cumhuriyeti Donanması bağlısı RSS Intrepid ile Kanto’nun güneyinde iyi niyet tatbikatı gerçekleştirdi.

29 Ağustos 2022 tarihinde Japonya Deniz Öz Savunma Kuvvetleri tarafından yayımlanan bilgilere göre JS Yamagiri, Singapur Cumhuriyeti Donanması’na bağlı RSS Intrepid ile Kanto’nun güneyinde iyi niyet tatbikatı gerçekleştirdi.

RSS Intrepid (69) Singapur Cumhuriyeti Donanması’nın Formidable sınıfı fırkateynin ikinci gemisidir. RSS Intrepid, 2000’li yılların sonlarında Singapur’da ST Marine Engineering tarafından inşa edilmiştir. Intrepid 5 Şubat 2008 tarihinde hizmete girmiştir.

RSS Intrepid (Görsel: Wikimedia Commons)

Formidable sınıfı çok rollü fırkateynler, Singapur Cumhuriyeti Donanması’nda hizmete giren en yeni su üstü platformlarıdır. Gemiler, Fransız Donanması’nın La Fayette sınıfı fırkateyninin çok görevli türevleri olarak karşımıza çıkmaktadır. Altı gemi RSN’nin Birinci Filosunu oluşturmaktadır.

Formidable sınıfının tasarımında radar kesit alanı (RCS) azaltma özellikleri, eğimli gövde yanları ve siperliklerin yanı sıra gemi botlarının ve denizde ikmal ekipmanlarının düşük RCS perdelerinin arkasına gizlenmesiyle bir araya getirilmiştir. Formidable sınıfı, daha küçük üstyapı ve kapalı sensör direği teknolojisinin kullanılması nedeniyle La Fayette sınıfı ve diğer türevlerinden önemli ölçüde daha düşük bir profile sahiptir.

Navy Recognition tarafından da aktarıldığı üzere fırkateyn, arka üst yapı bloğunda ağırlık tasarrufu sağlayan kompozit yapılardan geniş ölçüde yararlanan La Fayette sınıfının aksine tamamen çelikten inşa edilmiştir. Fırkateynler ayrıca denizde daha uzun süre kalabilmektedir.

Formidable sınıfı, 250 km’ye (155,3 mil) kadar üç boyutlu gözetleme sağlayan Thales Herakles pasif elektronik taramalı dizi çok fonksiyonlu radar ile donatılmıştır. Radar hem hava hem de yüzey hedeflerinin çok yönlü otomatik olarak aranmasını ve izlenmesini sağlar. Bu kapsamda radar, MBDA Aster hava savunma sistemi ile entegre edilmiştir.

Fırkateynler Boeing Harpoon füzeleri ve su üstü savunması için Oto Melara 76 mm toplarla donatılmıştır. Harpoon füzesi 130 km (70 nmi) menzile sahiptir ve aktif radar güdümünü kullanır. Füze 227 kg (500 lb) savaş başlığı ile donatılmıştır.

Formidable sınıfı fırkateynler ayrıca uzun menzilli denizaltı tespiti ve sınıflandırması sağlamak için EDO Corporation aktif düşük frekanslı çekili sonarın yanı sıra siperin arkasına gizlenmiş iki B515 üç tüplü fırlatıcıdan ateşlenen EuroTorp A244/S Mod 3 hafif torpidolarla donatılmıştır.

Kaynak: DefenceTürk

Japon ve Singapur Donanmaları arasında iyi niyet tatbikatı Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum