Kuveyt yeni Eurofighter Typhoon savaş uçaklarını teslim aldı

Kuveyt, hava kuvvetlerini güçlendirmek için sipariş ettiği 28 adet savaş uçağının ilk 4’ünü teslim aldı.

2016 yılının Nisan ayında İtalya ve Kuveyt arasında imzalanan ve yürürlüğe giren Eurofighter Kuveyt programında ilerleme kaydediliyor. Program kapsamında Eurofighter Typhoon savaş uçağı tedarik eden Kuveyt, Mart ayının sonunda 3. ve 4. Eurofighter Typhoon savaş uçaklarını teslim aldı. Leonardo’nun aktardığı üzere Eurofighter Kuveyt programı, teslimatlar açısından beklentiler doğrultusunda ve başarıyla ilerliyor. Bu bağlamda uçakların kabul faaliyetleri, Ortak Uluslararası Program Ofisi’nden Kuveytli ve İtalyan personelin ortak çabasıyla tamamlandı.

Görsel: Leonardo

Eurofighter Kuveyt programı Kuveyt’e 28 adet Eurofighter Typhoon savaş uçağı tedarikini içeriyor. Program kapsamında ilk iki uçak 7 Aralık 2021 tarihinde İtalya’daki Caselle Hava Üssü’nde düzenlenen törenle teslim edilmişti. Eurofighter Kuveyt Programı, İtalyan Hava Kuvvetleri ile Kuveyt Hava Kuvvetleri arasındaki operasyonları, pilot eğitimini ve desteği kapsayan daha geniş ve derin bir işbirliğinin parçasıdır.

Bu kapsamda İtalyan Hava Kuvvetleri, ülkedeki Typhoon filo faaliyetini destekleyecek mühendis ve teknisyenlerin İtalya’da eğitimlerini sağlamakta. Leonardo ayrıca, Kuveyt’e ayrılan Eurofighter’ı donatan ve uçağın performansını ve rekabet gücünü artıran yeni AESA (Active Electronically Scanned Array) radarı sayesinde Eurofighter’ın evriminde önemli bir rol oynuyor.

Leonardo’nun Eurofighter Programı Başkan Yardımcısı Guido Sibona yapmış olduğu bir açıklamada:

“Geçen ay Eurofighter’ların Ulusal Gün kutlamaları sırasında Kuveyt Şehri üzerinde uçtuğunu görmekten gurur duydum. Kuveyt Hava Kuvvetleri için geliştirdiğimiz ve ürettiğimiz Eurofighter Typhoon’lar, tüm Avrupa programında en gelişmiş olanlardır. İtalyan Hava Kuvvetleri ile işbirliği içindedir. Kuveyt’e etkileyici bir hava savunma kabiliyeti sağlıyoruz ve 28 uçaklık bir filoyu desteklemek ve sürdürmek için son teknoloji altyapılar inşa ettik.”

ifadelerine yer verdi.

Eurofighter Typhoon

Leonardo, havacılık bileşenleri ve araç elektroniğindeki kilit rolüyle, faaliyetleriyle tüm programın değerinin yaklaşık %36’sını temsil ediyor. İtalyan medyası, anlaşmanın 7-8 milyar euro (8-9 milyar dolar) değerinde olduğunu bildirmişti. Kuveyt Savunma Bakanlığı’na göre, uçaklar 2050 yılına kadar hizmette kalacak. Şirketin halihazırda 510 adet Eurofighter savaş uçağı sipariş eden dört ülkeye ek olarak, şu anda Suudi Arabistan’dan 72 adet, Avusturya’dan 15 adet, Umman’dan 12 adet, Kuveyt’ten 28 adet ve Katar’dan 24 adet uçak siparişi bulunmaktadır.

Kaynak: DefenceTürk

Kuveyt yeni Eurofighter Typhoon savaş uçaklarını teslim aldı Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum