İspanya ve İtalyan gemileri afet bölgesine destek için yolda!

İspanya Donanması’ndan Juan Carlos I (LHD) ve Galicia (LPD) gemileri 500 personel ve yardım malzemesiyle, İtalyan Donanması’ndan San Marco (L 9893) havuzlu çıkarma gemisi sahra hastanesini de ulaştırmak üzere Türkiye’ye geliyor. İspanya iki donanma gemisini daha gönderiyor. lvaro de Bazán sınıfı Blas de Lezo (F103) fırkateyni ile Cantabria (A15) lojistik destek gemisi de Türkiye’ye geliyor. Juan Carlos I ve Galicia gemileri arama-kurtarma görevlerine destek için 8 Şubat’ta İskenderun’a varacaklar.

 

Kahramanmaraş merkezli toplamda 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler nedeniyle birçok ülkeden Türkiye’ye destekler devam ediyor. İspanya ve İtalya’nın donanmalarına ait gemiler deprem bölgesine destek için yola çıktı. İtalya Sivil Savunma ve Denizcilik Politikaları Bakanı Nello Musumeci, deprem bölgeleri için bir sahra hastanesi ile İtalyan Donanması’ndan San Marco (L 9893) havuzlu çıkarma gemisinin Türkiye’ye gönderileceğini bildirdi.

Savunma Bakanı Guido Crosetto, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Hayatını kaybedenler ve aileleri için dua ediyoruz. Savunma Bakanlığı ve Silahlı Kuvvetler zor durumdakilere yardım ve destek için ne gerekiyorsa yapmaya hazırdır.”  ifadesini kullandı.

İspanya Donanması’ndan Juan Carlos I (LHD) ve Galicia (LPD) gemileri 500 personel ve yardım malzemesiyle birlikte Türkiye’ye, depremden etkilenen bölgeye doğru yol alıyor. İspanya Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Türkiye’ye sahra hastanesi kurulması için 70 kişilik profesyonel ekibin gönderileceği bildirilmişti.

Bakanlıktan yapılan açıklamada da İspanyol yardım ekibinin 72 saat içinde dünyanın herhangi bir yerinde konuşlanmaya hazır olduğu, ekipte 40’tan fazla sağlık görevlisi, 10’dan fazla lojistik yardım uzmanı bulunduğu ve sahra hastanesinin günde 150-200 hastaya bakabilecek, ameliyat yapabilecek ve 20 kişiyi yatılı olarak ağırlayabilecek bir donanıma sahip olduğu aktarıldı. Öte yandan depremin ilk günü,  İspanya Hava Kuvvetleri’ne ait iki uçak, İspanya’nın depremlerden etkilenen bölgeye gönderdiği ilk uçaklardı.

Kaynak: DefenceTürk

İspanya ve İtalyan gemileri afet bölgesine destek için yolda! Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum