USS Sioux Ortadoğu’daki ilk liman ziyareti için Bahreyn’de

LCS (Littoral Combat Ship) programı ABD kıyılarındaki görevleri icra etmesi için modüler gemiler yaratmayı amaçlıyordu.

ABD Donanması’nın kıyı bölgelerinde devriye ve diğer görevleri icra etmesi için başlatılan LCS (Littoral Combat Ship) programının gemi sınıflarından biri olan Freedom sınıfı kıyı muharebe gemisi USS Sioux City (LCS 11), Avrupa ve Afrika’da görev yapan 6. Filo’nun görev bölgesine konuşlandırılmıştı.

USS Sioux City (LCS 11) gemisi 10.000 millik yolculuğunun ardından planlı bir liman ziyareti için Bahreyn’e geldi. Gemi 75 kişilik mürettebatı, diğer taşıyıcı unsurları ve iki adet MH-60 Seahawk helikopteri ile Nisan ayında Florida eyaletinin Mayport limanından ayrılmıştı. USS Sioux üstlendiği bu görevle Ortadoğu’da konuşlandırılan ilk kıyı muharebe gemisi olma ünvanını kazanmış oldu. Gemi, 6. Filoya katılmadan önce 5. Filo bölgesinde önemli ticari koridorların güvenliğinden sorumluydu.

Yüzbaşı Robert Francis konuyla ilgili olarak, “Sioux City’nin ekibinin LCS platformunu operasyonlarımıza nasıl entegre edeceğimizi anlamamıza yardımcı olmasından heyecan duyuyoruz ve geminin destek yeteneklerinin her birini kullanıyoruz” ifadelerinde bulundu.

USS Sioux City Kıyı Muharebe Gemisi (Görsel: ABD Donanması)

6. Filo Komutanı Amiral Yardımcısı Gene Black ise konuşlanma öncesinde, “Sioux City’nin konuşlandırılması, sınıfının benzersiz operasyonel kabiliyetini halihazırda çeşitli olan filomuza entegre etmemizi sağlayacak. LCS tipi gemilerin çevikliği, hem kıyıya yakın hem de açık okyanus ortamlarında faaliyet göstermelerine olanak tanıyarak Avrupa harekat ortamında güvenlik ve istikrar sağlama yeteneğimizi artırıyor.” ifadelerinde bulunmuştu.

Kaynak: DefenceTürk

USS Sioux Ortadoğu’daki ilk liman ziyareti için Bahreyn’de Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum