İngiltere, beşinci Astute sınıfı denizaltıyı hizmete aldı

İngiltere Kraliyet Donanması beşinci Astute sınıfı denizaltı HMS Anson’ı hizmete aldı.

Navy Recognition tarafından da aktarıldığı üzere BAE Systems tarafından 31 Ağustos 2022’de yayımlanan bir videoya göre Kraliyet Donanması, beşinci Astute sınıfı denizaltısı HMS Anson’ı resmi olarak devreye aldı. HMS Anson, Kraliyet Donanması’nın beşinci Astute sınıfı nükleer güçle çalışan denizaltısıdır.

Resmi olarak 11 Aralık 2020’de duyurulan denizaltı, 19 Nisan 2021’de Devonshire Dock Hall tersanesinde tanıtılarak yapımına başlandı ve 20 Nisan 2021’de denize indirildi. Astute sınıfı denizaltı, 97 metre uzunluğa, 11,3 metre yüksekliğe sahiptir. Su altında 30 knot (56 km/sa) maksimum hıza ulaşabilirler. HMS Anson denizaltısı nükleer reaktörü sayesinde 25 yıllık servis süresi boyunca ek yakıt ikmaline gerek duymadan hizmet verebilecektir.

Astute Sınıfı Denizaltı

Su ve havayı filtre edebilme özelliği sayesinde yüzeye çıkmadan gezegenin çevresinde dolaşabilecek olan denizaltı, 98 kişilik maksimum mürettebatı 3 ay boyunca idame ettirebilecek şekilde yiyecek ve içecek malzemesini barındırabilmektedir.

HMS Anson, altı adet torpido tüpünde 38 adede kadar mühimmat bulundurabilmektedir. Bu kapsamda denizaltı, 1.000 mil (1.600 kilometre) menzile sahip Tomahawk Block IV denizden karaya füzelerini ve Spearfish ağır torpidolarını kullanabilecek. Spearfish

Spearfish torpido (resmi olarak Naval Staff Target 7525), Kraliyet Donanması denizaltıları tarafından kullanılan ağır sınıf torpidodur. Kablolu veya otonom aktif veya pasif sonar tarafından yönlendirilebilir ve hem denizaltı savunma harbi (ASW) hem de su üstü harbi (ASuW) kabiliyeti sağlar.

Sutherland

Torpido, oksitleyici olarak Otto yakıt II ve hidroksil amonyum perklorat kullanan bir Hamilton Sundstrand 21TP04 gaz türbini motoruna bağlı bir pompa jeti tarafından tahrik edilir.

Oksitleyici ilavesi, Otto yakıtının yakıt zenginliğini azaltarak yakıtın özgül enerjisini iyileştirir. 80 knot (150 km/sa) hızla seyahat edebilen Spearfish, Alfa sınıfı denizaltı gibi yüksek hızlı, derinlere dalan Sovyet tehditlerine karşı tasarlandı.

Kaynak: DefenceTürk

İngiltere, beşinci Astute sınıfı denizaltıyı hizmete aldı Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum