Ukrayna’nın başkenti Kiev’de hava muharebesi: İki Rus Su-35S düşürüldü

Ukrayna Hava Kuvvetleri ile Rus Hava Kuvvetleri arasında Kiev’de hava muharebesi yaşandı.

Ukrayna Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın Facebook hesabı üzerinden yapılan paylaşımda, Ukrayna’nın başkenti Kiev’de hava muharebesinin yaşandığı aktarıldı. Yapılan paylaşımda Ukrayna’nın 2 adet MiG-29 savaş uçağı ile Rusya Hava Kuvvetleri’ne ait 2 adet Rus Su-35S savaş uçağı arasında hava muharebesinin yaşandığı ve 2 Rus uçağının da S-300 HSS desteği ile düşürüldüğü aktarıldı. Ayrıca açıklamada Ukrayna’ya ait 1 adet Mig-29 savaş uçağının düştüğü ve pilotun arandığı belirtildi.

Yapılan açıklamada,

“1 Mart gecesi, Kiev bölgesinde, Ukrayna Hava Kuvvetleri’nin taktik havacılık tugayının bir çift MiG-29 savaş uçağı ile birkaç Rus Su-35S arasında şiddetli bir hava muharebesi yaşandı. Hava muharebesi sonucu iki Rus uçağı da imha edildi! Muharebe kapsamında MiG-29 tarafından kullanılan “hava-hava” sınıfı füzelerle birlikte, S-300 hava savunma sistemi de kullanıldı. Ne yazık ki, bu savaş sonucunda Hava Kuvvetlerimiz bir adet MiG-29 kaybetti. Düşen uçağın pilotu hala aranıyor. Evet, bugün düşman uçak, silah miktarında ve niteliğinde üstün geliyor, ancak Hava Kuvvetlerimiz Ukrayna gökyüzünü düşman varlığından temizlemek için elinden geleni yapıyor.”

ifadelerine yer verildi. Avrupa Birliği Ukrayna’ya savaş uçağı gönderecek

AFP haber ajansı tarafından aktarıldığı üzere Avrupa Birliği (AB) Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Joseph Borell, Rus işgaline karşı Ukrayna’ya savaş uçağı göndereceğini açıkladı. Borell, 27 Şubat 2022’deki basın toplantısında konu üzerine “(Ukrayna’ya) Mühimmat yanında savaş uçağı da sağlayacağız. Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, Ukrayna’nın kullanabileceği nitelikte savaş uçaklarına ihtiyacı olduğunu söylemişti, bazı Avrupa ülkelerinde bu tür uçaklar mevcut” ifadelerinde bulundu.

 

Ukrayna Ordusu’na ait Mig-29 savaş uçakları

 

Kaynak: DefenceTürk

Ukrayna’nın başkenti Kiev’de hava muharebesi: İki Rus Su-35S düşürüldü Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum