Hyundai Rotem’in Yeni Nesil Ana Muharebe Tankı Konsepti

Güney Koreli Hyundai Rotem, yeni mobilite, ateş gücü ve koruma teknolojilerini kullanan Yeni Nesil Ana Muharebe Tankını tanıttı. 

Güney Kore merkezli Hyundai Rotem, gelişmiş mobilite, ateş gücü ve koruma teknolojilerine sahip Yeni Nesil Ana Muharebe Tankı konseptini Fransa’nın başkenti Paris’te düzenlenen EUROSATORY 2022 Fuarı’nda tanıtmıştı. Bu bağlamda yeni tankın tasarımı, 2013 yılında MSPO Uluslararası Savunma Fuarı sırasında tanıtılan Polonya üretimi PL-01’e çok benziyor.

Hyundai Rotem’in Yeni Nesil Ana Muharebe Tankı’nın (AMT) düzeni, sürücü konumu gövdenin ortasında ve gövdenin arkasına yerleştirilmiş bir taret ile her ATM’de bulunan düzen ile aynıdır. Sürücü, komutan ve nişancı olmak üzere üç kişilik mürettebatı bulunan tank, insanlı veya insansız olarak çalıştırılabilmektedir.

Pl-01

Yeni nesil ana muharebe tankı, maksimum balistik ve mayın koruması ile tankın olağanüstü koşullar altında kullanılmasına izin veren kapsül tipi bir mürettebat bölmesine dayanmaktadır. Tankın gövdesi ayrıca pasif ve aktif zırh kullanarak yüksek düzeyde koruma sağlar. Tank ayrıca, güdümlü füzelerin saldırılarını engellemek için Aktif Koruma Sistemi ile donatılacak. Ek olarak kulenin her iki yanına da sis bombası atıcılar takılacak.

Yeni Nesil Ana Muharebe Tankı, 130 mm yivsiz top taşıyacak şekilde tasarlanmakta. Tüm atış operasyonlarını gerçekleştirmek için kurulabilen taretin içindeki tüm ikinci silahların entegrasyonu sayesinde görünmezlik yeteneklerine sahip olacak. İkinci silah, bir lazer silahının yanı sıra tanksavar güdümlü füze rampalarını içeriyor.

130 mm yivsiz top, lazer silahı ve tanksavar güdümlü füze ile donanmış Yeni Nesil Ana Muharebe Tankının taretinin yakından görünümü. (Görsel: Army Recognition)

Yeni Nesil Ana Muharebe Tankı, 55 ton ağırlığa sahip olacak. Bu bağlamda dizel bir motora sahip olan tank, saatte maksimum 70 km hıza ulaşabilecek. 500 km seyir menziline sahip olacak olan tankta kauçuk palet teknolojisi kullanılacak.

Yeni Nesil Ana Muharebe Tankı’nın standart ekipmanı, gece – gündüz ve her türlü hava koşulunda muharebe operasyonları yürütmek için en yeni nesil iletişim ve gözlem ekipmanlarını içerecektir. Ayrıca C5ISR, komuta, kontrol, bilgisayar, siber bilgi, gözetleme, keşif ve yüksek hızlı iletişim sistemleri ile donatılacaktır.

Kaynak: DefenceTürk

Hyundai Rotem’in Yeni Nesil Ana Muharebe Tankı Konsepti Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum