Hindistan 18 büyük ölçekli yerli savunma projesini destekleyecek

Hindistan Savunma Bakanlığı yerli savunma sistemlerinin geliştirilmesini destekleyeceğini duyurdu. Hükümetin savunma üretiminde özgüveni teşvik etmeye yönelik olarak, tasarım ve geliştirmede 18 büyük ölçekli proje belirlediği açıklandı.

Hindistan Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, özel sektör tarafından tasarlanıp geliştirilen, donanma gemilerinde kullanılabilen İHA; Hindistan’ın SPV (Özel Maksatlı Araç) proje kategorisinde yer alan Uzun Menzilli İnsansız Hava Aracı ve HAL IMRH Genel Maksat Helikopterinin yer aldığı 18 projenin desteklenmesi kararının alındığı belirtildi.

DRDO SWiFT prototip jet motorlu İHA

2016’da ilk uçuşunu yapan Rustom-2 ile Hindistan, MALE sınıfı S/İHA alanına giriş yapmıştı. İleriye dönük olarak ise ilk uçuşunu 2024-2025 yılları arasında yapması planlanan DRDO Ghatak jet motorlu İHA’nın geliştirme çalışmaları devam etmektedir, Ghatak için bir teknoloji demonstratörü olarak geliştirilen ölçekli bir model olan DRDO SWİFT prototipi 2021’de taksi testlerini icra etti.

HAL IMRH

HAL tarafından geliştirilen IMRH Genel Maksat Helikopteri’nin ise 12-ton sınıfında olması, sivil ve askeri görevlerde kullanılması planlanıyor. Hangi motorların kullanılacağı belirtilmeyen helikopter için 3.5 ton yük kapasitesi ve 24 kişiye kadar personel taşıma kapasitesi öngörülüyor.

HGV-20F Hipersonik Süzülme Aracı

Destek sağlanacak projeler kapsamında Hipersonik Süzülme Aracı, Otonom İnsansız Kara Aracı, 127mm Deniz Topu, donanma gemileri için Entegre Elektrikli Tahrik Sistemi gibi ürünler de yer alıyor. Hipersonik silah sistemleri konusunda çalışma yürüttüğü bilinen Hindistan’ın bu alandaki projeleri HGV-20F Hipersonik Süzülme Aracı, HSTDV Hipersonik Test Aracı ve Rusyayla ortak geliştirilen BrahMos-II Hipersonik Seyir Füzesi olarak sıralanabilir.

Ayrıca start-Upları ve MSME’leri teşvik etmek için Low Orbit Pseudo Satellites adlı bir platform geliştirilecek. Projelere devlet tarafından satın alma garantisi de verilecek.

Kaynak: DefenceTürk

Hindistan 18 büyük ölçekli yerli savunma projesini destekleyecek Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum