KIZILELMA’nın boyalı fotoğrafı paylaşıldı

Baykar tarafından üretilen KIZILELMA’nın boyalı fotoğrafı paylaşıldı.

Bayraktar KIZILELMA’nın ilk prototipinin üretim geliştirme modelinin boyandığı görülmüştü. Bugün Selçuk Bayraktar Twitter hesabından Bayraktar KIZILELMA’nın boyalı fotoğrafını ilk kez paylaştı.

Baykar Teknoloji tarafından Bayraktar AKINCI ile elde edilen deneyimlerden faydalanan Bayraktar KIZILELMA Muharip İnsansız Uçak Sistemi, Türkiye’nin insansız muharip jetlerin yer alacağı öngörülen geleceğin hava muharebelerinde görev yapabilecek insansız muharip platform ihtiyacını karşılamak üzere geliştirilmektedir.

Projeye KIZILELMA adı verilmişti

Mart 2022’de, Baykar Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar MİUS’un adının Bayraktar KIZILELMA olduğu belirtilerek “Üretim hattına 3 buçuk yıl sonra daha büyük ve daha çevik bir balık girdi. MİUS – İnsansız Savaş Uçağı: Bayraktar KIZILELMA. Yolda geliyor, takipte kalın..” ifadelerinde bulunmuştu. Baykar Teknoloji tarafından yapılan açıklamada ise “Muharip İnsansız Uçak Sistemimizin (MİUS) ilk prototipinin üretim geliştirme modeli entegrasyon hattına girdi. İnsansız savaş uçağı projemizin adı Bayraktar KIZILELMA oldu.” ifadelerine yer verilmişti.

 KIZILELMA’nın sahip olacağı kabiliyetler

Bayraktar KIZILELMA ses hızına yakın bir seyir süratiyle görev yapacak. Sonraki süreçte ise ses hızının üstüne çıkarak süpersonik kabiliyette olacak. Bayraktar KIZILELMA 1.5 tona yakın mühimmat ve faydalı yük kapasitesine sahip olacak. Hava-Hava, Hava-Yer akıllı füzeleri ve seyir füzeleri taşıyabilecek. Radara az görünür tasarıma sahip olması için mühimmatlarını gövde içinde taşıyabilecek.

Radar görünmezliğinin ön planda olmadığı görevlerde mühimmatlarını kanat altında da olabilecek. Bayraktar KIZILELMA yakalama kabloları ve kanca yardımı ile gemiye inebilecek. Hava aracı tasarımını dünyadaki diğer insansız savaş uçaklarından ayıran unsur ise dikey kuyrukları ve önde bulunan kanard yatay kontrol yüzeyleridir. Bu kontrol yüzeyleri sayesinde agresif manevra kabiliyetine sahip olacak.

Motor için Ukrayna ile anlaşma imzalanmıştı

Savunma, havacılık ve uzay fuarı SAHA EXPO 2021’in ikinci gününde Baykar Savunma ve Ukraynalı Ivchenko-Progress Muharip İnsansız Uçak Sistemi (MİUS) Bayraktar KIZILELMA için sözleşme imzalamıştı. MİUS Projesi için imzalanan sözleşme AI-322F Turbofan Motor Tedarikini ve AI-25TLT Turbofan Motor Entegrasyonunu kapsamakta.

Kaynak: DefenceTürk

KIZILELMA’nın boyalı fotoğrafı paylaşıldı Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum