Ukrayna Bayraktar TB2 SİHA ile Rus konvoyunu imha etti

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri’nin yayınladığı videoda, Herson bölgesinde Chornobaivka yakınlarında Bayraktar TB2 SİHA’ların Rus ordusunun konvoyunu hedef aldığı anları paylaştı. Ukrayna Rus birliklerine karşı özellikle ikmal birimlerini hedef alıyor. Bu sayede saldırı unsuru yada askeri taşıyan unsurların devre dışı kalması hedefleniyor.

Bölgede birçok Rus askeri tarafından terk edilmiş araçlar sosyal medyada paylaşılıyor.

Ukrayna, Türkiye’den aldığı TB-2 SİHA’larını aktif olarak kullanmakta. Daha önce Rus tanklarının üzerine ızgara şeklinde demirlerle kapatıldığı görülmüştü bununla TB-2 ‘den atılan Mam-l ‘ye karşı tankların korunması amaçlanmıştı ancak bölgeden gelen görsellerde bu yönteme rağmen imha olmuş Rus tankları görülüyor.

Ukrayna Savunma Bakanlığının yaptığı bir açıklamada:

“Gün boyunca işgalciler üç Su-30SM, 11 helikopter, iki Su-25, iki IL-76MD, iki lojistik treni kaybetti. Hava Kuvvetleri ve hava savunmamız, işgalcilerin hava araçlarına, zırhlı araçlarına ve insan gücüne önemli kayıplar verdirmeye devam ediyor. Rus işgal kuvvetleri bugün içinden en az 11 farklı helikopter, üç Su-30SM savaş uçağı, iki Su-25 saldırı uçağı ve işgalcilerin paraşütçülerini taşıyan Il-76MD askeri nakliye aracı kaybetti. Düşman birlikleri, Su-27 avcı uçağı, S300 ve BUK M1 hava savunma sistemi ile yok edildi. Ukrayna Hava Kuvvetlerine ait Su-24M bombardıman uçağı bir olayda 20 adet askeri teçhizat konvoyunu vurdu. Demiryolu üzerindeki işgalcilere yakıt sağlayan lojistik vagonlar Bayraktar TB2 insansız hava aracı tarafından yok edildi. Ukrayna Silahlı kuvvetlerine inanın! Düşmanlara ölüm!”

ifadelerine yer verildi.

Kaynak: DefenceTürk

Ukrayna Bayraktar TB2 SİHA ile Rus konvoyunu imha etti Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum