Ukrayna Ordusu’na MLS Shield TTZA teslimatı

Ukrayna, ordusunun ihtiyaçları doğrultusunda İtalya merkezli TEKNE şirketinden MLS Shield taktik 4×4 tekerlekli zırhlı araç tedarik etti.

Rusya’nın Ukrayna işgali devam ederken, Ukrayna ordusu; İtalya’dan 11 adet MLS Shield tekerlekli zırhlı aracı teslim aldı. Ukrayna Ordusu’na teslim edilen MLS Shield tekerlekli zırhlı araçlar, Militaryland’in verdiği bilgilere dayanarak Ukrayna ordusu gönüllüleri ve Poroshenko Vakfı tarafından satın alındı. Satın alınan araçlar Ukrayna ordusuna bağlı 79. Hava Taarruz Tugayı’na verildi. MLS Shield tekerlekli zırhlı araç, İtalya merkezli TEKNE şirketi tarafından üretilmektedir.

TEKNE’nin aktardığı üzere, MLS Shield, 4×4 zırhlı bir araçtır. Sürücü ve komutan dahil olmak üzere 10 kişilik askerî personeli taşıma kapasitesine sahiptir. Araç, 6 vitesli Allison 3200 model otomatik şanzımana bağlı 360 bg gücünde Cummins, 6.7L I6 Turbodizel motorla çalışmaktadır. Motor için 200 Litre yakıt deposu bulunmaktadır ve Shiled, maksimum 110 km/s hıza ulaşmaktadır. Araç, yapısı itibariyle 6.1 metre uzunluğa, 2.5 metre genişliğe ve 2.65 metre yüksekliğe sahiptir. 11.500 kg boş ağırlığa, tam yüklü olarak 14.000 kg ağırlığa ulaşmaktadır.

MLS Shield aracında, arka görüş kamerası, klima sistemi, radyo iletişim bölümü, araç kule bölümü ve dahili akü şarj cihazı bulunmaktadır. Buna ek olarak  karartma aydınlatma sistemi, kendini kurtarma vinci, NBC filtreleme kiti, otomatik yangın söndürme sistemi, navigasyon sistemi, flaşlı lambalar, polis barı, siren ve CTIS (Merkezi Lastik Şişirme Sistemi) gibi ek sistemlerin entegrasyonu yapılabilir.

Görsel: TEKNE

Army Recognition’un aktardığı üzere ise MLS Shield’ın gövdesinde kullanılan koruma teknolojisi ile bu araç, 5.56×45 zırh delici mermilerin yanı sıra 7.62×51 FMJ mühimmatlarına karşı korum sağlamaktadır. Buna ek olarak aracın zırhı ayrıca mayın veya EYP patlamasına karşı koruma sağlamaktadır. Araçta bulunan kule bölümü, halka monteli, tek kişilik üstü açık taret veya bir adet 7,62 mm veya 12,7 mm makineli tüfekle silahlandırılabilen uzaktan kumandalı silah istasyonu dahil olmak üzere birçok silah sistemi ile donatılabilmektedir.

Kaynak: DefenceTürk

Ukrayna Ordusu’na MLS Shield TTZA teslimatı Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum