Fly BVLOS Technology, İHA ve pilotlarıyla deprem bölgesinde

Fly BVLOS Technology, deprem bölgelerindeki arama-kurtarma çalışmalarında SANCAK ve JACKAL-M İHA’lar ile görev alıyor

Fly BVLOS, deprem bölgesine SANCAK İHA ve tıbbi malzemeleri taşıyacak yeni modeli JACKAL-M İHA ile arama-kurtarma çalışmalarında aktif olarak yer alıyor. Fly BVLOS, Deprem bölgesinde; 5 adet İHA-2 (15 kg faydalı yük) ve 6 adet İHA-1 sınıfı İHA ile faaliyetlerini sürdürüyor.

Depremin ardından havalanan İHA’lar; acil ihtiyaç duyulan yaşam destek paketlerini taşıyor ve ulaşılamayan bölgelerdeki canlı yayın görüntüleri analiz ederek, yetkililere aktarıyor. Fly BVLOS Technology, Kahramanmaraş ve Gaziantep merkezli olmak üzere; toplamda 10 ili etkileyen büyük deprem bölgesinde; Türk Kızılay, AFAD ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarıyla koordineli olarak, dron ve pilotlarıyla görev aldı.

Deprem sonrası arama-kurtarma çalışmalarının önemli bir parçası olan tıbbi malzemelerin yetiştirilmesi konusunda İHA’ların kullanımı, süreci hızlandırıp personelin üzerinden önemli ölçüde iş yükü alabilir.

 İHA’larımız afet bölgelerinde görev yapıyor

T.C. Milli Savunma Bakanlığı, arama çalışmalarına destek olmak için deprem bölgelerine sevk edilen İHA’larımızın AFAD koordinesinde deprem bölgelerinden aldığı görüntü ve verileri aktararak arama-kurtarma ile lojistik faaliyetlerine katkıda bulunduğunu açıklamıştı.

“Türk Silahlı Kuvvetlerimize ait İHA’lar, deprem bölgesindeki hasar ve zayiatın tespiti ile arama-kurtarma çalışmalarının koordinasyonu için deprem bölgesinde çalışmalarına devam ediyor.”

Deprem bölgelerinde görevde olan İHA’larımız arasında belirtildiği üzere AKSUNGUR, AKINCI ve Bayraktar TB2 bulunuyor. Ek olarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da depremin geniş bir alana yayılan etkilerinin daha hızlı ve detaylı tespiti için İHA’larımızın da devreye girdiğini paylaşmıştı.

Kaynak: DefenceTürk

Fly BVLOS Technology, İHA ve pilotlarıyla deprem bölgesinde Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum