Raytheon, NMESIS gemisavar füze fırlatıcı birimlerini üretecek

ABD Savunma Bakanlığı, Raytheon Missiles & Defense ile NMESIS Deniz Taarruz Füzesi (NSM) Fırlatıcısı Birim (NLU) üretimi ve Silah Kontrol Sistemi (WCS) üretimini temsil eden modeller için 21 milyon dolarlık bir sözleşme imzaladı.

NMESIS, Deniz Kuvvetleri filolarına gemisavar yeteneği sağlayan kara tabanlı bir füze fırlatma platformudur. NMESIS, 2 adet Deniz Taarruz Füzesini (NSM) fırlatabilen 1 adet fırlatıcı birimini (NLU), seferi saldırı grubu için uzaktan çalıştırılan bir yer ünitesine entegre eder. Fırlatıcısı Birim (NLU), bir komuta ve kontrol aracında harici olarak bulunan WCS tarafından kontrol edilir.  Sözleşme kapsamındaki çalışmaların 2023 yılı nisan ayında tamamlanması bekleniyor.

Breaking Defense tarafından bildirildiği üzere, NMESIS, Kongsberg tarafından yapılan gemi savar füzesini, ROGUE-Fires olarak adlandırılan, uzaktan çalıştırılan bir kontrol sistemi ve insansız bir Oshkosh Defence JLTV’nin değiştirilmiş şasisini kullanabilmektedir.

2021 yılı ağustos ayında, ABD Donanmasının Havai Kauai kıyılarındaki gerçekleştirilen büyük ölçekli tatbikatı sırasında Donanma Deniz Seferi Gemi Yasaklama Sisteminin (NMESIS) gösterimi gerçekleştirildi. Deniz Piyadeleri Sistemleri Komutanlığında uzun menzilli atış programı yöneticisi Joe McPherson, ABD deniz piyadelerinin tatbikat sırasında iki kez atış yaptığı ve hizmet dışı bırakılmış bir geminin başarıyla vurulduğu belirtilmiştir. Ayrıca tatbikat esnasında, C-130 uçağında NMESIS yükleme ve boşaltma alıştırmaları yapılmıştır.

Pentagon, 2020 mali yılında NMESIS için 25 milyon dolarlık bir bütçe ayırmıştır. Veri analitiği firması Govini’nin strateji başkan yardımcısı Billy Fabian, “NMESIS’ten önce Amerika Birleşik Devletleri karada konuşlanmış bir gemi savar silahına sahip değildi. NMESIS, bunu yapabilen ilk sistem olmakla birlikte büyük kapasiteye sahiptir.” dedi.

Kaynak: DefenceTürk

Raytheon, NMESIS gemisavar füze fırlatıcı birimlerini üretecek Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum