İsrail’den yeni Kamikaze İHA

Israel Aerospace Industries (IAI), hem sabit hem de hareketli hedeflere karşı kullanılabilen elle fırlatılan Kamikaze İHA Point Blank’i tanıttı.

İsrail merkezli savunma şirketi Israel Aerospace Industries (IAI), hem sabit hem de hareketli hedeflere karşı kullanılabilen ve elle fırlatılan Kamikaze İHA Point Blank’i tanıttı. Bu kapsamda ABD Savunma Bakanlığı ile geliştirme için sözleşme imzalandığı da açıklandı. ROC-X adlı ilk prototip ise önümüzdeki yılda teslim edilecek.

Kamikaze İHA, tek bir asker tarafından fırlatılabilen, çalıştırılabilen ve kurtarılabilen ilk Kamikaze İHA olarak tanıtılmakta. 1 m gövde uzunluğuna ve 0.8 m kanat açıklığına sahip olan İHA, X şeklinde bir kanattan oluşan tasarıma sahiptir.

Yüksek manevra kabiliyetine sahip olan Point Blank, sessiz ve gizlidir. Kamikaze görevine ek olarak Point Blank, gözetim bilgilerini gerçek zamanlı olarak doğrulamak ve toplamak için elektro-optik sistemine sahiptir. 6.8 kg ağırlığa ve 2 kg savaş başlığına sahip olan İHA, 460 m irtifada maksimum 268 km/s hız ve maksimum 10 km menzil ile uçabilmektedir. Ek olarak Kamikaze İHA, 1 metreden daha az bir CEP değerine sahiptir.

İsrail ve Güney Kore birlikte Kamikaze İHA geliştirecek

İsrail hükümetine ait havacılık şirketi İsrail Havacılık ve Uzay Sanayii (IAI) ve Güney Koreli savunma yüklenicisi Kore Havacılık ve Uzay Sanayii (KAI), Dolanan Mühimmat Programı kapsamında iş birliği yapmak için mutabakat zaptı imzalamıştı.

Dolanan mühimmatlar, hedefleri arayarak, belirleyerek, saldırarak ve yok ederek, savaş hasarı değerlendirmesi yaparak bir İHA ve bir füzenin yeteneklerini birleştirir. Dolanan mühimmatlar, düşmanın yüksek değerli ve yeri değiştirilebilen hedeflerini ortadan kaldırabilir.

 

IAI ve KAI Gezici Mühimmat Programında iş birliği yapmak için anlaşma imzaladı.

IAI tarafından aktarıldığı üzere KAI ile Hava Savunmasının Bastırılması ve Yok Edilmesi (SEAD & DEAD) misyonlarının etkinliğini en üst düzeye çıkaracak yeni bir konsept silah sistemini geliştirmek için mutabakat zaptı imzalanmıştı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan KAI Geleceğin İşleri Bölümü Başkan Yardımcısı Chang Heon Han, “İnsansız hava araçlarının geleceğine liderlik etme hedefiyle, yeni nesil insansız hava aracı teknolojisini geliştirmeye kendimizi adadık ve çeşitli müşteri ihtiyaçlarını karşılayan çözümler geliştireceğiz” demişti.

 

IAI Harop Kamikaze İHA

IAI ve KAI arasındaki genişletilmiş işbirliği, Güney Kore ordusuna yeni teknolojiler sunacak ve iki şirket arasındaki ortak fizibilite çalışmaları yoluyla somut işbirliği planları oluşturacak.

Kaynak: DefenceTürk

İsrail’den yeni Kamikaze İHA Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum