Çin, Switchblade Kamikaze İHA’nın muadilini tanıttı

China Aerospace Science and Technology Corporation, ABD tarafından geliştirilen Switchblade Kamikaze İHA’nın muadili FH-901’i tanıttı.

Çin, 8 Eylül 2022 tarihinde ABD tarafından geliştirilen Switchblade Kamikaze İHA’nın muadili FH-901’i gösteren bir video yayımladı. Çin merkezli China Aerospace Science and Technology Corporation tarafından geliştirilen insansız ekipmanların da yer aldığı videoda, CH-4 ve CH-5 gibi silahlı keşif İHA’larının yer aldığı canlı atış tatbikatları da gösterildi.

Video ile birlikte FH-901 Kamikaze İHA ve CH-10 tilt-rotor İHA’nın lansmanı yapıldı. Videoda görüldüğü üzere FH-901, tank hedefine tepeden saldırmakta ve imha etmekte. Savunma sanayii araştırmacılarına göre FH-901, ABD tarafından geliştirilen Switchblade Kamikaze İHA’nın Çinli muadili.

Global Times tarafından aktarıldığı üzere FH-901, yerden fırlatılabilecek şekilde geliştirildi. Ek olarak İHA, başka İHA’lar da dahil olmak üzere gökyüzündeki uçaklar tarafından fırlatılabilecek.

Çin’in havacılık gelişimindeki önemli firmalardan olan China Aerospace Science and Technology Corporation, uzun yıllardır insansız savaş sistemlerinin gösterilmesine ve insansız ekipman sistemlerinin araştırılmasına çalışmaktadır. Bu kapsamda 2004 yılından bu yana China Aerospace Science and Technology Corporation, CH ve FH adlarıyla geliştirilen iki İHA serisini birçok ülkeye ihraç etti. Askeri ve sivil alanda kullanılabilen İHA’lar, hava jeofizik araştırmaları, orman yangın söndürme, acil durum haritalama ve doğal afet gibi durumlar için geniş alanlarda kullanıldı.

Switchblade Kamikaze İHA

Konvansiyonel veya özel harekat kuvvetlerini sahada veya sabit savunma pozisyonlarından destekleyen, patentli wave-off özelliğine sahip savaşta kanıtlanmış Switchblade 300, görüş hattının ötesindeki hedeflere karşı kullanım için ideal bir gezici füzedir.

Sırt çantasıyla taşınabilen ve hava, deniz veya kara platformlarından hızla konuşlandırılabilen Switchblade 300, gerçek zamanlı GPS koordinatları ve düşük yan etkilerle hassas hedefleme için video ile artırılmış öldürücülük sağlar. Vuruş özelliğinin yanı sıra Switchblade, keşif ve gözetleme faaliyetleri için de kullanılmaktadır.

Hız 100 km/s Ağırlık 2.5 kg Menzil 10 km Havada kalma 15 dk

Kaynak: DefenceTürk

Çin, Switchblade Kamikaze İHA’nın muadilini tanıttı Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum