Fincantieri ile Yunanistan arasında mutabakat

İtalya merkezli Fincantieri, Yunanistan Milli Savunma Bakanlığı ile Atina’daki İtalya Büyükelçiliğinde bir takım anlaşmalara imza attı.

İtalya merkezli gemi inşa firması Fincantieri Yunanistan Milli Savunma Bakanlığı ile Atina’daki İtalya Büyükelçiliğinde bir takım anlaşmalara imza attı. Anlaşmalar kapsamında Yunan Donanması için inşa edilmesi planlanan 4 korvet için bir dizi potansiyel yeni tedarikçi ile Entegre Lojistik Destek (ILS) ve Hizmet İçi Destek (ISS) sağlanması için mutabakat zaptı imzalandı.

Konu ile ilgili olarak Fincantieri Shipyard tarafından yapılan basın açıklamasında,

“Fincantieri, müşterileri arasında birkaç yabancı donanmaya sahiptir ve uluslarüstü programlar dahilinde Avrupa’nın bazı ana savunma şirketleri ile ortaktır. Bu Mutabakat Muhtıralarının amacı, belirli tedarikler için olası iş ilişkilerinin tanımlanması için temel oluşturmaktır. Gerçekten de, çok çeşitli güvenilir tedarikçi ve taşeronlara güvenebilen Grup, tedarikçi panelini sürekli olarak büyütmeyi ve güçlendirmeyi düşünüyor ve Yunanistan tarafından belirlenen bu bölümlerin gelişimi içinde denizcilik faaliyetlerine adanmış bir tedarik zinciri kuracak.

Fincantieri, Grubun Helenik şirketlerle olan işbirliğini güçlendirmek amacıyla, mevcut Yunan programına veya herhangi bir yeni donanma gemisi programına atıfta bulunarak potansiyel işbirlikleri başlatmak için tedarikçileri belirlemek amacıyla Yunanistan’da keşif faaliyetleri yürütmüştür.”

ifadelerinde bulunuldu.

Abu Dabi sınıfı korvetYunan Donanması yedinci Roussen Sınıfı hücumbotu hizmete aldı

Yunan Donanması, 7. ve son Roussen sınıfı (Super Vita) hücumbotu HS Ypoploiarchos Vlahakos’u (P-79) hizmete aldı. Yunanistan ve tersane için ciddi mali sorunlar, ilk dört Roussen sınıfı hücumbotların inşası ile son üçü arasında büyük bir gecikmeye neden olmuştu. Bu sınıfın ilk gemisi 2002 yılında denize indirilerek 2005 yılında hizmete girmiş, dördüncü gemi 2005 yılında denize indirilerek 2010 yılında hizmete girmiş, beşinci gemi ise 2006 yılında denize indirilerek 2015 yılında hizmete alınmıştır.

(Görsel: Dimitris Mitsopoulos.)

Serinin altıncı gemisi 2008’de sipariş edilmesine rağmen (2012’ye kadar teslim edilmesi gerekiyordu) 2015’te denize indirilmiş ve 2021’de hizmete alınmıştır. HS Ypoploiarchos Vlahakos’un sensörleri ve silahları, birkaç fark dışında eski Roussen sınıfı hücumbotlarla hemen hemen aynıdır. P78 Karathanasis’e benzer şekilde yeni hücumbot sınıfının ilk beş gemisi, Thales Vigile 100 R-ESM sistemi ve DR 3000 ve STING FCR (önceki neslin) yerine yeni nesil Thales STIR 1,2 EO Mk2 FCR ile donatılmıştır.

Kaynak: DefenceTürk

Fincantieri ile Yunanistan arasında mutabakat Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum