İsrail, Hindistan merkezli HELA Systems’i satın aldı

İsrail merkezli Israel Aerospace Industries, Hindistan merkezli HELA Systems Private Limited şirketini satın aldı.

İsrail merkezli Israel Aerospace Industries (IAI), Hindistan’ın HELA Systems Private Limited şirketini satın aldı. IAI’nin yan kuruluşu ELTA Systems Ltd.’nin ‘Hint yan kuruluşu’ olan HELA Systems Private Limited’in satın alımı için iki şirket arasında sözleşme imzalandı.

Bu satın alım IAI’nin Hindistan hükümetinin Atmanirbhar Bharat (Hindistan’da Üret) vizyonuna verdiği desteğin güçlü bir göstergesi olarak yorumlanmakta. Mevcut anlaşma aynı zamanda IAI’nin Hindistan Silahlı Kuvvetleri için gelişmiş sistemler geliştirme ve destekleme konusunda Hindistan’ın DRDO’su ile güçlü ortaklığına olan bağlılığını da göstermekte.

HELA, ELTA Systems için tam Bakım, Onarım ve Revizyon ürün desteğinin yanı sıra Hintli savunma müşterilerine yıllık bakım sözleşmeleri ve yedek parça tedariki dahil olmak üzere test ve teknik hizmetler sağlayacak. Şirketin Haydarabad’ın hızla büyüyen sanayi bölgesinde büyük bir tesisi bulunmaktadır.

IAI’nin yüksek teknoloji sistemleri ve çözümleri, Hindistan’ın üç askeri kolunda ve diğer devlet kurumlarında operasyonel kullanımdadır. ELTA Systems, İstihbarat, Elektronik Harp, Gözetleme ve Hedef Tespit alanlarında geniş kapsamlı uzmanlığa sahip İsrail’in önde gelen savunma elektroniği şirketlerinden biridir.

HELA Systems Private Limited ise Hindistan merkezli TATA Advanced Systems, ve İsrail merkezli ELTA Systems Ltd. tarafından kurulmuştur. Bahse konu şirket, Hindistan’da Savunma Elektroniği geliştirme ve üretme konusunda çalışmalar yürütmektedir.

Kaynak: DefenceTürk

İsrail, Hindistan merkezli HELA Systems’i satın aldı Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum