F-16 Block 70 tedariki için MSB teknik heyeti ABD’ye gitti

T.C. Milli Savunma Bakanlığı, F-16 Block 70 savaş uçağı ve modernizasyon kiti tedariki kapsamında Milli Savunma Bakanlığı teknik heyetinin görüşmeler için davet üzerine ABD’ye gittiğini Twitter hesabından duyurdu.

Milli Savunma Bakanlığı, F-16 Block 70 tedariki için Aralık 2021, Şubat 2022 ve Mart 2022 aylarında Türkiye’de 3 toplantının icra edildiğine de değindi. Brüksel’de düzenlenen ve iki gün süren NATO Savunma Bakanları Toplantısı sonrasında Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ABD ile yürütülen yeni F-16 savaş uçağı tedarikine ve mevcut bazı F-16 savaş uçaklarının modernizasyonuna ilişkin görüşmeler ile ilgili olarak teknik çalışma başlatıldığını açıklamıştı. Bakan Akar açıklamasında, “Elimizdeki F16’ların yenilenmesi lazım. Stratejik müttefikimiz, dostumuz ABD’den hem blok 70 Viper F16 tedariki hem de elimizdeki bazı uçakların modernize edilmesi için teknik çalışma başlatıldı. Süreci takip ediyoruz.” ifadelerinde bulunmuştu.

ABD Temsilciler Meclisi’nden Türkiye’ye F-16 satışına engelleme adımı

Frank Pallone tarafından Türkiye’ye F-16 Block 70 savaş uçaklarının ve modernizasyon kitlerinin satışını engellemek amacıyla sunulan; ABD ulusal çıkarlarına hizmet etmemesi ve Yunan hava sahasının ihlal edilmeyeceği garantisi sunmaması halinde Türkiye’ye F-16 satışını yasaklayan Pallone Tasarısı 179 hayır/244 evet oyuyla kabul edilmişti.

F-16 Block 70

14 Temmuz 2022 tarihinde yapılan oylamada oy veren tüm üyeler kayıt altına alındı. Savunma Sanayii araştırmacısı Arda Mevlütoğlu tarafından aktarıldığı üzere tasarı, NDAA 2023 taslağına girecek. NDAA’nın Temsilciler Meclisi ve Senato tarafından hazırlanan taslakları bulunmakta. Bu bağlamda NDAA’ların karma komisyonda birleşip tek bir taslağa dönüştürülüp Başkan’ın onayına sunulduğunu aktaran Mevlütoğlu, Başkan’ın veto hakkının hala elinde olduğunu aktarmakta.

Kaynak: DefenceTürk

F-16 Block 70 tedariki için MSB teknik heyeti ABD’ye gitti Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum