Yılan Adası Ruslar tarafından ele geçirildi

Ukrayna İçişleri Bakanlığı Yılan Adası’nın Rusya tarafından ele geçirildiğini açıkladı. Bakanlıktan yapılan açıklamada,

“Yılan’ın, işgalcilerin deniz silahları ve savaş uçakları bombalamasının ardından altyapısı tahrip edildi. Ayrıca Silahlı Kuvvetler askerleri ile iskelet üzerinde bulunan sınır muhafızları ile olan bağlantı da kopmuştu. Edinilen bilgilere göre Yılan Adası ele geçirildi.

Düşmanın bugün defalarca teslim olma talepleriyle adadaki Ukraynalı savunucuları korkutmak için defalarca boş yere denedi. Sınır muhafızları ve Silahlı Kuvvetler cesurca savundu.

Unutulmamalıdır ki Devlet Sınır Muhafız Teşkilatı, ülkemize sinsice saldıran düşmanı durdurmak için Ukrayna Silahlı Kuvvetleri ve Ulusal Muhafızlar ile aktif olarak çalışmaya devam etmektedir.

Zafer bizim olacak!”

ifadelerine yer verildi.

Gün içerisinde yapılan açıklamada Rus savaş gemileri Yılan Adası’nı hedef aldığı belirtildi. Ukrayna, Sınır muhafızlarının ve Silahlı Kuvvetlerinin savunmayı sürdürdüğünü bildirildi. Adanın yakınların Rus Karadeniz Filosundan “Moskova” ve “Vasily Bykov” gemilerinin olduğu aktarıldı.

Rus Donanması tarafından Zmiinyi (Yılan) Adası’ndaki Ukrayna askerlerine telsiz üzerinden teslim olun çağrısı yapılmıştı. Rus askerleri tarafından yapılan çağrıda Ukraynalı askerlere; tecritte oldukları ve hayatta kalabilmek için silahlarını bırakmalarını ve her türlü aktif eylemi durdurmaları söylenmişti. Yılan Adası veya Serpent Adası, Karadeniz’de Tuna Deltası açıklarında bulunan bir adadır. Ada 2004-2009 yılları arasında Romanya ve Ukrayna arasındaki sınır anlaşmazlığının bir parçasıydı. Yılan Adası çevresinde kıta sahanlığının toprak sınırları 2009 yılında Uluslararası Adalet Divanı tarafından tarif edilmiştir. Adada yaklaşık 100 kişi yaşıyor, çoğunlukla aileleri ve teknik personeliyle birlikte Ukrayna Sınır Muhafızları görev yapıyorlar. Romanya ve Ukrayna arasındaki anlaşmazlık sonrası ada silahsızlandırılmıştı.

Kaynak: DefenceTürk

Yılan Adası Ruslar tarafından ele geçirildi Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum