ASELSAN’dan NCMS ile stratejik iş birliği

ASELSAN ve NCMS arasında yapılan anlaşmayla İHA ve SİHA’lar için elektro optik sistemlerinde çeşitli alanlarda ortak çalışmalar yapılacak

Türk savunma sanayii şirketlerinin yıldızlarından olan BAYKAR, ASELSAN ve ROKETSAN, Suudi Arabistan Savunma Bakanlığı ile bir anlaşma ve iki mutabakat zaptı imzalandı. İmza törenine Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün, BAYKAR Genel Müdürü Haluk Bayraktar, ROKETSAN Genel Müdürü Murat İkinci ve ASELSAN Genel Müdürü Ahmet Akyol katıldı.

ASELSAN ve NCMS (National Company for Mechanical) arasında imzalanan anlaşma ile İHA ve SİHA’larda kullanılmak üzere elektro-optik gözetleme ve hedefleme sistemleri, güdüm kitleri ve güdümlü mühimmat alanlarında ortak çalışmalar yürütülecek.

Yapılan anlaşmalardan sonra ASELSAN’dan şu açıklama yapıldı:

“Yüksek teknolojik yetkinliklerimizle dost ve müttefik ülkelere Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığımız liderliğinde güç katmaya devam ediyoruz. ASELSAN ve NCMS; Suudi Arabistan’daki savunma sanayini güçlendirme konusunda birlikte çalışacaklar. İmzalanan anlaşma doğrultusunda; Baykar Teknoloji’nin ihracatını yaptığı İHA ve SİHA’larda kullanılmak üzere elektro-optik gözetleme ve hedefleme sistemleri, güdüm kitleri ve güdümlü mühimmat alanlarında yerelleştirme de içeren ortak çalışmalar yürütülecek. İş birliğimiz, savunma teknolojilerinde ihracat odaklı büyüme vizyonumuza destek sunacak.”

Mavi Vatan, ASELSAN tarafından geliştirilen FULMAR ile korunacak

16’ncı Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı IDEF 2023 kapsamında SSB ile ASELSAN arasında imza töreni gerçekleştirildi. İmza törenine Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı (SSB) Prof. Dr. Haluk Görgün, Savunma Sanayii Başkan Yardımcısı Mustafa Murat Şeker, ASELSAN Genel Müdürü Ahmet Akyol, ASELSAN Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Akkul ve yetkililer katıldı.

SSB Başkanı Haluk Görgün imza töreni sonrasında şu ifadelerde bulundu:

“FULMAR da farklı bir konseptte üretilen bir radar. Farklı teknolojilerle radar üretme kabiliyetlerimiz var. AESA Radarı son zamanlarda yüksek teknolojiyle radar üreten, gelişmiş ülkelerin de kendini geliştirerek ürettiği teknolojilerden bir tanesi. Dünyayla rekabet edebilir konumda radar üretmenin gururunu yaşıyoruz.

Zaman zaman sizlerle de güzel haberleri paylaşıyoruz. Bugün de Deniz Kuvvetlerimiz için AESA teknolojisiyle geliştirilen deniz üstündeki hareketlilikleri tespit edecek bir anlamda karakol görevi yapabilecek ve helikopterle İHA’larda kullanılabilecek bir teknolojinin altına imza atıyoruz.”

MELTEM P-72 Deniz Karakol UçağıFULMAR Deniz Arama ve Keşif Gözetleme Radar Sistemi Projesi

Deniz karakol uçakları üzerinde kullanılmak üzere geliştirilecek Uzun Menzilli Deniz Arama ve Keşif Gözetleme Radar Sistemi olarak bilinen FULMAR, Deniz Kuvvetlerine önemli yetenekler kazandırması hedefleniyor.

FULMAR, Deniz Karakol Uçaklarında kullanılabilecek; yer görüntüleme ve hava, kara, su üstü hedeflerini tespit ve takip edebilecek. ASELSAN Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Akkul, gerçekleştirilen imza töreninde yerli ve milli olarak geliştirilen projenin 200 deniz mili (yaklaşık 370 km) menzile sahip olacağını ifade etti.

Kaynak: DefenceTürk

ASELSAN’dan NCMS ile stratejik iş birliği Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum