Rabdan’ın Ambulans modeli tanıtıldı

IDEX/NAVDEX 2023 fuarında Birleşik Arap Emirlikleri ordusu tarafından kullanılan OTOKAR Rabdan 8×8 zırhlı aracının ambulans modelini tanıtıldı. Aracın ambulans modeli de ZMA modeli gibi büyük bir ilgiyle karşılandı.

Bahse konu ambulans modeli, OTOKAR Rabdan 8×8 modeli ile aynı şasiyi kullanılıyor. Araçta sivil ambulanslarda bulunan her türlü alet ve tıbbi malzeme bulunmakta. Bu kapsamda araç, Rabdan 8×8 zırhlı muharebe aracı ile aynı teknik özelliklere sahip. Aracın tıbbi malzeme ekipmanları ise şu şekilde,

Antiseptik Yaka kolyesi Sedye girişi Taşınabilir tansiyon aleti İntravenöz Hasta vinci Katlanabilir tıbbi yatak başı İnfüzyon için infüzyon ekipmanı Taşıyıcı askı Sabitleme cihazı Havlu tutacağı Sahada taşıma için askı(3 parça) İdrar torbası Teşhis araç kutusu Gelişmiş oksijen besleme sistemi Kan torbası Katlanır hasta koltuğu Kan şekeri ölçer Tıbbi atık sepeti Solunum cihazı Geçici atel kiti İlk yardım kiti Pulmoner emme cihazı Harici su deposu Elektrikli defibratör Mobil oksijen besleme sistemi Serum grubu Termomotere Kan basıncı cihazı Nabız oksimetresi BAE’ye Rabdan ZMA teslimatı tamamlanmıştı

OTOKAR tarafından BAE için geliştirilen Rabdan 8×8 ZMA’ların teslimatları 2021 yılında tamamlanmıştı. Defence Turk tarafından 20-24 Şubat 2023 tarihleri ​​arasında gerçekleştirilen IDEX – NAVDEX 2023 Fuarı sırasında edinilen bilgiye göre 400 adet araç teslim edilmişti.

Rabdan, en zor arazi ve iklim koşullarında, modern bir ordunun ihtiyaç duyacağı zırhlı piyade muharebe, keşif gözetleme, silah taşıma maksatlı ve komuta kontrol görevleri için modüler bir platform olarak hizmet vermek üzere tasarlandı. Orta ve yüksek kalibre silah sistemi entegrasyonuna uygun olan Rabdan, Bağımsız süspansiyona, kilitli transfer kutusuna ve patlak gider lastiklere sahip.

Kaynak: DefenceTürk

Rabdan’ın Ambulans modeli tanıtıldı Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum