Polonya’nın ilk K2 tankları ve K9 obüsleri teslim edildi

Güney Kore tarafından Polonya için üretilen ilk K2 tankları ve K9 obüsleri Polonya’ya ulaştı.

Güney Kore tarafından Polonya için üretilen ilk K2 tankları ve K9 obüsleri Polonya’nın Gdynia limanına ulaştı. The First News tarafından aktarıldığı üzere Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda ve Savunma Bakanı Mariusz Błaszczak, liman kenti Gdynia’da Polonya’nın Güney Kore’den tedarik edilen ilk K2 tanklarının ve K9 obüslerinin kabul edileceği bir törene katılacak.

Polonya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan basın açıklamasında, “Bu yılın Temmuz ayında, Hyundai Rotem ile toplam 1.000 adet K2 tankının satın alınması için bir çerçeve anlaşma imzalandı. Tanklara ek olarak lojistik paket ve mühimmat tedariki de yapılacak.” ifadeleri kullanıldı. Ayrıca Polonya Ordusu’nun sürekli olarak Kore teknolojilerini kullanarak askeri potansiyelini güçlendirmek için çalıştığına dikkat çekildi.

 

Bakanlık ayrıca Hanwha Defence ile imzalanan sözleşmenin toplam 672 adet kundağı motorlu obüsün satın alınmasını kapsadığını da belirtti. 29 Ekim 2022 tarihinde ise Polonya’nın Güney Kore’den K239 Chunmoo ÇNRA tedariki için sözleşme imzaladığı açıklanmıştı. 18 fırlatıcının mühimmatla birlikte 2023 yılında teslim edilmesinin planlandığı aktarılmakta.

Chunmoo ÇNRA’nın Polonya konfigürasyonu, Polonya Silahlanma Grubu tarafından üretilen Jelcz kamyonları üzerine kurulacak ve WB Electronics tarafından üretilen Topaz otomatik atış kontrol sistemleri gibi Polonya alt sistemleriyle teçhiz edilecek.

Polonya’nın ilk K2PL tanklarının üretimi geçtiğimiz günlerde tamamlanmıştı Korea Defense Blog tarafından aktarıldığı üzere Polonya’nın ilk 10 K2 Black Panther ana muharebe tankının üretimi 19 Ekim 2022’de Hyundai Rotem fabrikasında tamamlanmıştı. Polonya 980 adet K2PL ana muharebe tankı tedarik etmeyi planlıyor. Bu kapsamda Ağustos ayında 180 tanklık ilk sözleşme imzalamıştı. Polonya, Güney Kore ile K2PL ana muharebe tankı, K9 Thunder obüsü FA-50PL eğitim/hafif taarruz uçakları için bir sözleşme imzalamıştı. Polonya, Kore’den toplam 1000 adet K2PL tankı tedarik edecek tanklar 2026’dan itibaren Polonya’da üretilecek.

K2PL Tankı (Görsel: Korean Defense Blog)

Kaynak: DefenceTürk

Polonya’nın ilk K2 tankları ve K9 obüsleri teslim edildi Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum