Al Seer Marine’den 3B yazıcı ile üretilen insansız deniz aracı

Al Seer Marine 2023 NAVTEX Fuarı’nda 3B eklemeli üretim yöntemi ile imal edilen insansız deniz aracı HYDRA’yı tanıttı.

Al Seer Marine Abu Dabi’de gerçekleştirilen 2023 NAVTEX Fuarı’nda 3B eklemeli üretim yöntemi ile imal edilen insansız deniz aracı HYDRA’yı tanıttı. İlk defa 3 boyutlu yazıcı ile imal edilen insansız Deniz Aracı HYDRA, Birleşik Arap Emirliği menşeli şirketin dünyanın en büyük robotik eklemeli üretim makinelerinin yer aldığı 3B baskı tesisinde 5 gün süren bir çalışma sonucu üretildi.

HYDRA, 350 kg ağırlığa ve 5 metre uzunluğa sahip bir insansız deniz platformudur. HYDRA, radar kesiti çok küçük olacak şekilde tasarlanmış ve sensörler teknenin içine yerleştirilmiştir. Testler ve geliştirmeler tamamlandıktan sonra İnsansız Deniz Aracı, istihbarat, keşif ve gözetleme görevleri için kullanılacaktır.

Yaygın olarak 3B baskı olarak adlandırılan eklemeli üretim, daha hafif, daha güçlü parçalar ve sistemler üretmek için Bilgisayar Destekli Tasarımını (CAD) veya 3B nesne tarayıcıları kullanmaktadır. Bu teknoloj üretim yöntemi ve sürecinde çok sayıda avantaj sağlayarak, mühendislerin çok daha kısa zaman dilimlerinde artan karmaşıklığa sahip parçaları tasarlamasına olanak tanımaktadır.

 ABD, Basra Körfezi’ne 100 adet İnsansız Deniz Aracı konuşlandıracak

Mehr Haber Ajansına göre 19 Kasım’da ABD Merkez Komutanı Michael Erik Kurilla, bir ABD Görev Gücü’nün Körfez bölgesinin stratejik sularında “deniz güvenliğini sağlamaya yardımcı olmak” için 2023 yılına kadar 100’den fazla İDA konuşlandırılacağını söylemişti.

Kurilla, yıllık Manama diyalog konferansında yaptığı açıklamada, “Gelecek yıl bu zamanlar, Task Force 59 ile birlikte çalışan, iletişim kuran ve denizcilik alanı farkındalığı sağlayacak 100’den fazla insansız su üstü ve sualtı aracını konuşlandıracağız.” demişti.

Arab News’e göre duyuru, İsrail ve ABD’nin İran’ı bu hafta Umman kıyılarında İsrail’e ait bir firma tarafından işletilen bir tankere isabet eden bir insansız hava aracı saldırısından sorumlu tutmasının ardından gelmişti. 16 Kasım’da İsrail Genelkurmay Başkanı Aviv Kochavi, İran’a karşı ortak yetenekleri görüşmek üzere General Kurilla’yı ağırlamıştı. Kochavi, Washington ve Tel Aviv’in İran’a ve Batı Asya bölgesindeki diğer tehditlere karşı “hızlandırılmış bir oranda müşterek askeri yetenekler geliştirdiğini” yinelemişti.

Fleet Sınıfı İDA Görsel: US Navy

Kaynak: DefenceTürk

Al Seer Marine’den 3B yazıcı ile üretilen insansız deniz aracı Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum