BMC’den Hafif Sınıf Tank hamlesi!

BMC, Yeni Nesil Hafif Zırhlı Araçlar (YNHZA) projesi kapsamında yeni bir paletli araç ailesi geliştiriyor. Bahse konu araç ile birlikte çeşitli konfigürasyonlarda paletli araçların üretilmesi planlanıyor. BMC’nin YNHZA çalışmaları kapsamında hafif sınıfta bir tank çözümü de değerlendiriliyor. Bunların yanı sıra BMC kendi kaynakları ile silah kulesi geliştirirken çeşitli sağlayıcılarla görüşmelerine devam ediyor.

MPF programı kapsamındali General Dyaminc’e ait prototip

Küresel pazarda hafif sınıf tanklar 2. Dünya Savaşı’ndan sonra ilk defa yeni yaklaşımlar ve ihtiyaçların ışığında yeniden yaygınlaşmaya başlamıştır. ABD, ordunun kullanımı için MPF (Mobile Protected Firepower) projesi kapsamında M1 Abrams tanklarına kıyasla daha kolay taşınabilen ve yüksek mobiliteye sahip bir platform tedarik edecekken diğer ülkeler de benzer şekilde maliyetleri artan ve bazı coğrafyalar için uygun olmayan ana muharebe tanklarına alternatif olarak hafif veya orta tank arayışına girmiştir.

 BMC Power motorları deniz sistemlerinde kullanılacak

BMC Sakarya’da bulunan tesislerinde basın mensuplarını ve araştırmacıları ağırladı. Defence Turk’ün de katıldığı toplantıda BMC Power tarafından geliştirilen motorların deniz sistemlerinde de kullanılacağı açıklandı. Bu kapsamda Sefine, Yonca Onuk, Ares ve Dearsan gibi tersanelerle görüşüldüğü aktarıldı.

Görüşmeler sonucunda iş birliği protokollerinin imzalandığı ve insansız deniz araçları için motorların marinize edileceği belirtildi. Marinize kapsamında motorda bir takım değişiklikler yapılacak. Bu duruma ek olarak bahse konu motorlardan jeneratör geliştirilmesine yönelik çalışmaların da yapılacağı açıklandı.

Kaynak: DefenceTürk

BMC’den Hafif Sınıf Tank hamlesi! Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum