Jandarma’ya GÖKBEY Helikopteri teslimat süreci devam ediyor

Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, Hakan Çelik ile Hafta Sonu programında savunma sanayii projeleri hakkında açıklamalarda bulundu. Bu kapsamda Demir, bu yıl içinde TEI’nin geliştirdiği yerli motorun GÖKBEY Helikopteri’ne entegre edileceğini açıkladı. Demir şu açıklamada bulundu, “GÖKBEY’in jandarmaya teslimatı biraz gecikti. 3 tane GÖKBEY Helikopteri bu yıl teslim edilecek. Bu yıl TEİ’nin geliştirdiği yerli motoru da entegre ediyoruz ve uçuracağız.”

Jandarma’ya 2023’te 3 adet GÖKBEY Helikopteri teslim edilecek

TUSAŞ Genel Müdür Prof. Dr. Temel Kotil TUSAŞ tesislerinde basın mensuplarını ve araştırmacıları ağırlamıştı. Defence Turk’ün de katıldığı toplantıda Kotil, Jandarma’ya 3 adet T625 GÖKBEY genel maksat helikopterinin teslim edileceğini açıklamıştı. Üretimi tamamlanan ilk helikopterin teslimatı gerçekleştirilecekken kalan 2 helikopterin montaj faaliyetleri devam ediyordu.

Temel Kotil’in A Haber’e 30 Aralık 2022’de verdiği röportajda Jandarma Genel Komutanlığı için üretilen ve ilk teslim edilecek J-6001 kuyruk numaralı GÖKBEY helikopteri görüntülenmişti. Yerli üretim genel maksat helikopterlerini envanterine almaya başlayan ve Jandarma, Aralık 2022’de ilk T-70 genel maksat helikopterini teslim almıştı.

GÖKBEY yerli motorla ilk uçuşunu 2023 yılında gerçekleştirecek

BTK Akademi tarafından düzenlenen Kariyer Zirvesi’nde açıklamalarda bulunan TEI Genel Müdürü Prof. Dr. Mahmut F. Akşit, GÖKBEY helikopterinin yerli motorla ilk uçuşunu 2023 yılının Mayıs-Haziran aylarında gerçekleştireceğini duyurmuştu:

“Cumhurbaşkanımız bu motorumuz için beni görevlendirirken kaç yılda çalıştırabileceğimizi sordu. Ben de 3 ile 5 yıl arasında çalıştırabileceğimizi söyledim. 3 yıl 10 ay gibi bir sürede ilk çekirdeğini çalıştırdık. Tabi motoru çalıştırmak ile seri üretime geçmek arasında uzun bir süreç var. En büyük karşılaştığımız zorluklardan birisi beklentileri yönetmek. İnşallah önümüzdeki yıl Mayıs-Haziran aylarında ilk uçuşumuzu yapacağız.”

Kaynak: DefenceTürk

Jandarma’ya GÖKBEY Helikopteri teslimat süreci devam ediyor Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum