Nijerya’ya AH-1Z taarruz helikopteri satışına onay

ABD, Nijerya’ya 12 adet AH-1Z taarruz helikopteri ve ilgili ekipmanlar tedarik edecek.

Amerika Birleşik Devletleri Savunma Güvenlik İş birliği Ajansı’nın (DSCA) açıkladığı üzere, ABD Dışişleri Bakanlığı, Yabancı Askeri Satışlar (FMS) kanalı ile tahmini maliyeti 997 milyon dolar olan AH-1Z atak helikopteri ve ilgili ekipmanın Nijerya Hükümetine olası bir Yabancı Askeri Satışını onaylayan bir karar aldı. Savunma Güvenliği İşbirliği Ajansı, Kongre’ye bu olası satışı bildiren gerekli sertifikayı bu hafta içerisinde teslim etti.

AH-1Z Deniz Varyantı

Tahmini maliyeti 997 milyon dolar olan sözleşme (DSCA tarafından bildirilen tahmini maliyetler maksimumu belirtir, sözleşme bedelleri genelde daha düşük olur);

  • 12 adet AH-1Z atak helikopteri
  • 28 adet T-700 GE401C motor (24 adet kurulu 4 adet yedek)
  • 2000 adet APKWS güdüm kiti
  • Gece görüş ekranı
  • Standart konumlandırma servisli GPS
  • Elektronik harp sistemleri
  • AN/AVS-9 gece görüş sistemi
  • M197 20mm makineli tüfek
  • Hedef görüş sistemi

eğitim, dokümanlar, destek ve test ekipmanları, ABD devlet ve müteahhit mühendislik, teknik ve lojistik destek hizmetleri ve lojistik ve program desteğinin diğer ilgili unsurlarını içeriyor.

Bu bağlamda yapılan açıklamada ABD’nin Uluslararası İnsani Hukuk ve Silahlı Kanunlar ile yasal olarak uyumlu hedefleme süreçlerinin geliştirilmesini içeren Hava Yer Entegrasyonu (AGI) programına devam etmek için Nijerya Silahlı Kuvvetlerine (AFN) kurumsal ve teknik yardım için 25 milyon dolarlık bir dava fonu tahsis edeceği de aktarıldı.

AH-1Z Atak Helikopteri

Viper olarak adlandırılan Bell AH-1Z helikopteri çift motorlu bir taarruz helikopteridir. AH-1Z, ABD Deniz Piyadeleri için H-1 yükseltme programının bir parçası olarak geliştirilen AH-1W SuperCobra’ya dayanıyor. Entegre bir silah platformunda gelişmiş askeri aviyonikler, silah sistemleri ve elektro-optik sensörlerle yeni rotor teknolojisini bir arada bulunuyor. Helikopterin beka kabiliyeti artırılmıştır ve daha uzun mesafelerde hedefleri bulup onlara hassas silahlarla saldırabilir hale gelmiştir.

AH-1Z Deniz Varyantı

AH-1Z’nin yeni rotor sistemi, dört kanatlı sistemlere göre %75 daha az parçaya sahiptir. Kanatlar, balistik dayanıklılığı artırılmış kompozit malzemeden yapılmıştır. Amfibi hücum gemilerinde depolama için yarı otomatik bir sistem bulunmaktadır. Yeniden tasarlanan iki kanat çıkıntısı daha uzundur ve her biri AIM-9 Sidewinder gibi bir füze için bir kanat ucu bölgesi eklenmiştir. Her kanatta 2.75 inç (70 mm) Hydra 70 roket bölmeleri veya AGM-114 Hellfire dörtlü füze fırlatıcıları için iki ayrı bölge vardır. AN / APG-78 Longbow atış kontrol radarı da kanat bölgesine entegre edilebilir.

Kaynak: DefenceTürk

Nijerya’ya AH-1Z taarruz helikopteri satışına onay Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum