Barış Pınarı bölgesinde 4 PKK/YPG’li terörist imha edildi

Suriye’nin kuzeyinde bulunan Barış Pınarı bölgesinde saldırı hazırlığında bulunan 4 PKK/YPG’li terörist imha edildi. Gelişmeyi resmi Twitter hesabı üzerinden duyuran Milli Savunma Bakanlığı,

“Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, Suriye’nin kuzeyindeki teröristlere yönelik önleyici operasyonlara devam ediyor. Barış Pınarı bölgesine yönelik saldırı hazırlığında olduğu tespit edilen 4 PKK/YPG’li terörist etkisiz hâle getirildi.”

ifadelerini kullandı.

Suriye’nin kuzeyinde 29 PKK/YPG’li imha edilmişti

Suriye’nin kuzeyindeki Barış Pınarı, Zeytin Dalı ve Fırat Kalkanı bölgelerine taciz ateşi açan 29 PKK/YPG’li operasyon sonrası imha edilmişti. Gelişmeyi resmi Twitter hesabı üzerinden duyuran Milli Savunma Bakanlığı,

Kahraman Mehmetçik, teröristlerin taciz ve saldırı girişimlerine misliyle karşılık vermeye devam ediyor. Suriye’nin kuzeyindeki Barış Pınarı, Zeytin Dalı ve Fırat Kalkanı bölgelerine taciz ateşi açan 29 PKK/YPG’li terörist başarılı bir operasyonla etkisiz hâle getirildi.”

ifadelerini kullanmıştı.

16 Aralık 2021‘de TSK ve Millî İstihbarat Teşkilatının koordineli çalışması sonucu Irak’ın kuzeyindeki Haftanin bölgesinde tespit edilen 1 PKK’lı terörist SİHA operasyonu ile etkisiz hâle getirildi.

7 Aralık 2021′de TSK ve MİT müşterek operasyonu ile Irak’ın kuzeyinde, Hakurk bölgesinde tespit edilen 4 PKK’lı terörist hava harekâtıyla etkisiz hale getirildi.

4 Aralık 2021‘de TSK ve MİT’in koordineli çalışması sonucu Zap bölgesinde tespit edilen 1 PKK’lı terörist de SİHA operasyonu ile etkisiz hâle getirildi.

18 Kasım 2021′de TTSK ve MİT koordineli çalışması sonucu, Hakurk bölgesinde tespit edilen 5 PKK’lı terörist, SİHA’larımızın düzenlediği operasyonla etkisiz hâle getirildi.

9 Kasım 2021’de TSK ve MİT koordineli çalışması sonucu Metina bölgesinde tespit edilen 4 PKK’lı terörist daha hava harekâtıyla etkisiz hâle getirildi

9 Ekim 2021’de TSK ve MİT koordineli çalışması sonucu Gara bölgesinde tespit edilen 2 PKK’lı terörist daha hava harekâtıyla etkisiz hâle getirildi.

6 Ekim 2021’de TSK ve MİT müşterek operasyonu ile Irak’ın kuzeyinde, Hakurk bölgesinde tespit edilen 4 PKK’lı terörist etkisiz hale getirildi.

6 Eylül 2021’de TSK ve MİT’in koordineli çalışması sonucu Irak’ın kuzeyindeki Gara bölgesinde tespit edilen bölücü terör örgütü mensubu 2 PKK’lı terörist hava harekâtıyla etkisiz hâle getirildi.

30 Ağustos 2021’de TSK ile MİT’in koordineli çalışması sonucu Irak’ın kuzeyindeki Metina bölgesinde tespit edilen 3 PKK’lı terörist hava harekâtıyla etkisiz hâle getirildi.

26 Ağustos 2021’de TSK ile MİT’in koordineli çalışması sonucu Irak’ın kuzeyindeki Haftanin’de tespit edilen 5 PKK’lı terörist, Hava Kuvvetlerimiz tarafından etkisiz hâle getirildi.

24 Ağustos 2021’de Irak’ın kuzeyindeki Asos bölgesinde tespit edilen terör hedeflerine yönelik gerçekleştirilen hava harekâtı ile 28 terör hedefi yerle bir edildi. MİT ile koordineli gerçekleşen operasyona 20’den fazla uçağımız katılırken terör örgütü PKK’ya ağır bir darbe daha indirildi.

21 Ağustos 2021’de TSK ile MİT’in koordineli çalışması sonucu Irak’ın kuzeyindeki Metina’da tespit edilen ve örgütün saldırılarını planlayan 3 PKK’lı terörist hava harekâtı ile etkisiz hâle getirilmişti.

16 Ağustos 2021’de TSK ile MİT’in koordineli çalışması sonucu Irak’ın kuzeyindeki Haftanin’de tespit edilen 3 PKK’lı terörist hava harekâtı ile etkisiz hâle getirilmişti.

Temmuz 2021’de Türk Silahlı Kuvvetleri ve Millî İstihbarat Teşkilatının koordineli çalışması sonucu başarılı bir operasyon daha gerçekleştirilmiş ve Irak’ın kuzeyindeki Hakurk bölgesinde tespit edilen 3 PKK’lı terörist hava harekâtıyla etkisiz hâle getirilmişti.

Haziran 2021’de Türk Silahları Kuvvetleri ve Milli İstihbarat Teşkilatı’nın koordineli çalışması sonucu Irak’ın kuzeyindeki Gara bölgesinde tespit edilen bölücü terör örgütü mensubu 7 PKK’lı terörist daha hava harekâtıyla etkisiz hâle getirilmişti.

Mayıs 2021’de TSK ve MİT müşterek operasyonu ile Irak’ın kuzeyinde, Gara bölgesinde eylem hazırlığındaki 8 PKK’lı terörist etkisiz hale getirilmişti.

Ocak 2021’de Türk Silahlı Kuvvetleri ve Millî İstihbarat Teşkilatının koordineli çalışması sonucu Irak kuzeyindeki Gara bölgesinde 8 PKK’lı terörist etkisiz hâle getirilmişti.

Kaynak: DefenceTürk

Barış Pınarı bölgesinde 4 PKK/YPG’li terörist imha edildi Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum