Arjantin’den yeni denizaltı arayışı

Arjantin Donanması su altı kabiliyetlerini arttırmak amacıyla 3 adetlik denizaltı alımı yapmaya hazırlanıyor.

Zona Militar tarafından yayınlanan habere göre Arjantin Donanması, 3 adet denizaltı temini için açtığı ihalede nihai teklifleri almaya hazırlanıyor. İhaleye Fransa merkezli Naval Group’un ve Alman ThyssenKrupp Marine Systems’in (TKMS) katılması bekleniyor.

Naval Group ve ThyssenKrupp Marine Systems (TKMS) şirketlerinin nihai teklif sunumlarını bu yıl içerisinde gerçekleştirmesi planlanıyor. Fransız Naval Group’un Scorpene tasarımını, Alman ThyssenKrupp Marine Systems’in (TKMS) ise Type 214 tasarımını sunacağı aktarılmakta.

T

ype-214 Denizaltı

Yapılacak teklifler kapsamında denizaltıların inşasında ulusal tersanelere teknoloji transferi ve ülkedeki denizaltı montajı için kitlerin sağlanması bekleniyor.

 

Arjantin, Güney Atlas Okyanusuna 5000 km’lik kıyı şeridi olan bir ülke. Aynı zamanda ülke yeraltı kaynakları bakımından da zengin. Özellikle petrol ve doğal gaz varlığı bakımından ciddi potansiyeli olan bir ülke.  Arjantin ticaretinin %90’ından fazlasını deniz yoluyla karşılasa da buna rağmen Arjantin Donanması’nda aktif hizmette bir denizaltı bulunmuyor.

Scorpene sınıfı denizaltıScorpene sınıfı denizaltılar

Scorpene sınıfı denizaltılar, Naval Group tarafından su üstü harbi, denizaltı karşıtı harp, uzun menzilli saldırılar, özel operasyonlar ve istihbarat toplama görevleri için tasarlanmış 2000 tonluk konvansiyonel bir denizaltıdır. Scorpène sınıfı, yeni nesil isterler neticesinde düşük görünürlükte ve hızlı bir yapıya sahiptir.

Az sayıda mürettebat ile idame edilebilen Scorpene sınıfı bu sayede işletim maliyetlerini önemli ölçüde azaltmaktadır. Scorpène 6 adet torpido fırlatma tüpü için 18 adet torpido veya füze taşıyabilmektedir. Dünya çapında satılan 14 adet denizaltı ile Scorpène sınıfı denizaltılar için günümüzde Şili ve Malezya Donanmalarının 2’şer adet, Hindistan ve Brezilya Donanmalarının ise 4 er adet Scorpène sınıfı denizaltı talebi bulunmaktadır.

Kaynak: DefenceTürk

Arjantin’den yeni denizaltı arayışı Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum