İran’ın yerli hava savunma sistemi balistik füzelere karşı görev yapacak

İran tarafından geliştirilen ‘Bavar-373’ Hava Savunma Sistemi, balistik füzelere karşı kullanılmak üzere güncellendi.

İran tarafından Rus menşeili S-300 hava savunma sistemi baz alınarak geliştirilen ‘Bavar-373’ Hava Savunma Sistemi, balistik füzelere karşı kullanılmak üzere güncellendi. Defense Mirror tarafından yapılan habere göre Rus menşeili S-300’ün bir klonu olduğu iddia edilen hava savunma sistemi Bavar-373’ün bir sonraki varyantı, balistik füzeleri avlayabilecek.

Tasnim News’e açıklamalarda bulunan General Mohammad Yousefi, yeni varyantın balistik hedefleri engellemek için uygun olacağını belirterek, daha fazla detayın yakında geleceğini söyledi. Bu kapsamda Yousefi, detayların yakın zamanda kamuoyuna duyurulacağını belirtti.

Mevcut sürüm, balistik füzelere göre nispeten daha yavaş seyir füzelerine ve savaş uçaklarına karşı kullanılmaktadır. Bu bağlamda İran, 2019 yılının Ağustos ayında Bavar-373’ü tanıtmıştı. Bahse konu hava savunma sistemi, 100’e kadar hedefi tespit etme ve 60 hedefi takip etme ve angaje olma yeteneğine sahiptir. Kasım 2022’de ise İran Savunma Bakanlığı, 300 kilometre menzile sahip Bavar-373 hava savunma sistemiyle eşleştirilmiş yeni bir katı yakıtlı füze olan ‘Sayyad 4B’yi tanıtmıştı.

 İran yeni hava savunma füzesi Sayyad 4B’yi tanıtmıştı

Tasnim haber ajansının bildirdiğine göre İran’ın yerli hava savunma sistemi ‘Bavar-373’ ile eşleştirilmiş yeni bir katı yakıtlı füze 6 Kasım Pazar günü görücüye çıkmıştı. ‘Sayyad 4B’ olarak adlandırılan yeni füze, 300 kilometre menzile sahip. Bu bağlamda yakın zamanda yapılan bir testte, Bavar-373 hava savunma sisteminin yeni füze ile 300 km’nin üzerindeki bir hedefi başarıyla vurduğu iddia ediliyor.

Army Recognition tarafından yapılan habere göre bahse konu hava savunma sistemi, optimize edilmiş radarı ile hedefi 450 km’den fazla bir mesafede tespit etmeyi başarmıştı ve hedefi hibrit katı yakıtla çalışan bir Sayyad 4B ile patlatmadan önce yaklaşık 405 km mesafeden takip etmişti.

Kaynak: DefenceTürk

İran’ın yerli hava savunma sistemi balistik füzelere karşı görev yapacak Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum