ASELSAN’dan 18.8 milyon dolarlık savunma sistemi ihracatı

ASELSAN ile uluslararası bir müşteri arasında 18 milyon 872 bin 400 dolar değerinde bir satış sözleşmesi imzalandı.

ASELSAN ile adı açıklanmayan uluslararası bir müşteri arasında toplam bedeli 18 milyon 872 bin 400 dolar değerinde satış sözleşmesi imzalandı. Sözleşmeye ilişkin ASELSAN’dan Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamada,

“ASELSAN, uluslararası büyük bir tersanenin kullanımına yönelik savunma sistemlerini kapsayan, toplam bedeli 18.872.400,- ABD Doları tutarında bir yurt dışı satış sözleşmesi imzalamıştır.”

ifadelerine yer verildi.

 Savunma Sanayii Başkanlığı’ndan ASELSAN’a ek radar siparişi

Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) ASELSAN’a ek radar siparişi vermişti. 976,5 milyon TL + 97 milyon dolar bedeli olan sözleşme kapsamında siparişler 2025-2030 arasında teslim edilecek. 17 Şubat 2023 tarihinde yayımlanan KAP bildirisinde ise şu ifadelere yer verilmişti,

ASELSAN ile Savunma Sanayii Başkanlığı arasında 20.06.2016 tarihinde imzalanan sözleşmeye ilişkin sözleşme değişikliği yapılmıştır. İlgili sözleşmeye ek olarak ASELSAN’a toplam 976.500.000,-Türk Lirası ve 97.000.000,-ABD Doları bedeli ile Radar tedariki siparişi verilmiştir. Söz konusu sözleşme kapsamında teslimatlar 2025-2030 yılları arasında gerçekleşecektir. Bu açıklama Savunma Sanayii Başkanlığı’ndan alınan izne istinaden yapılmıştır.

ASELSAN Silah Tespit Radarı TSK envanterine girmişti

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan paylaşımda ASELSAN Silah Tespit Radarı’nın ilk teslimatının muayne ve kabul işlemlerinin tamamlandığı ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nın envanterine girdiği açıklanmıştı. ASELSAN Silah Tespit Radarı (STR) ile Kara Kuvvetleri’nin uzun menzilli silah tespit radarı ihtiyacı karşılanacak. STR, son teknoloji GaN tabanlı bir AESA radardır. Bu açıdan envantere giren ilk GaN AESA radar olan STR TSK kabiliyetlerinde önemli bir sıçrama oluşturacaktır.

Kaynak: DefenceTürk

ASELSAN’dan 18.8 milyon dolarlık savunma sistemi ihracatı Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum