Askeri kara aracı ihracatının lideri BMC oldu

2022 yılı içerisinde Türk Savunma Sanayii Kara Aracı Üreticilerinin 428 Milyon dolarlık ihracatının yaklaşık %45’ini BMC tek başına gerçekleştirdi.

Türkiye’nin lider askeri araç üreticilerinden BMC, SSİ (Savunma ve Havacılık Sanayi İhracatçıları Birliği) tarafından açıklanan verilere göre 2022 yılında gerçekleştirdiği satışlar ile Savunma Sanayi Kara Aracı Üreticileri arasında ihracat lideri oldu.

2022 yılı içerisinde (Ocak-Kasım 2022) Türk Savunma Sanayi Kara Aracı Üreticileri toplam 428 Milyon USD ihracat gerçekleştirdi. Toplam ihracatın yaklaşık %45’ini tek başına gerçekleştiren BMC, Savunma Sanayi Kara Aracı Üreticileri arasında birinci olurken tüm Savunma Sanayi Üreticileri arasında ise beşinci sırada yer aldı.

Ana muharebe tankı, obüs sistemi, zırhlı araçlar, askeri kamyonlar, lojistik destek araçları vb. birçok farklı sınıfta askeri kara araçlarını ürün ailesinde bulunduran BMC, Türk Silahlı Kuvvetleri başta olmak üzere dost ve müttefik ülkelerin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla çalışmalarını sürdürüyor.

Tasarım, üretim, geliştirme ve entegre lojistik destek gibi tüm süreçleri yerli ve milli imkanlarla kendi bünyesinde barındıran BMC, dün olduğu gibi bugün de ülkemiz için çalışmaya, üretmeye ve uluslararası arenada ülkemizi temsil etmeye devam ediyor.

 Kosova Ordusu BMC Vuran TTZA’larını teslim aldı

Temmuz 2021’de Kosova’nın 14 adet BMC Vuran Taktik Tekerlekli Zırhlı Araç (TTZA) tedarik edeceği bilgisi paylaşılmıştı. 18 Aralık’ta Kosova Savunma Bakanlığı tarafından paylaşılan videoda Vuran TTZA’lar yer aldı. Kaç adet araç tedarik edildiği ve teslimatların durumu bilinmemekle birlikte videoda 2 adet Vuran TTZA ile 14 adet Otokar Cobra TTZA yer alıyor.

Videoda yer alan 2 adet Vuran TTZA havan aracı konfigürasyonunda teslim edilirken Otokar Cobra araçlarının bir kısmında SARP bir kısmında da SARP DUAL uzaktan komutalı silah sistemi yer alıyor. Vuran TTZA’lar dışında SARP ve SARP DUAL UKKS’lerin de yakın tarihlerde tedarik edildiği tahmin ediliyor. Çünkü geçmiş yıllarda tedarik edilen Cobra TTZA’lar açık silah kulesi ile kullanılıyordu.

Kaynak: DefenceTürk

Askeri kara aracı ihracatının lideri BMC oldu Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum