Kazakistan, Efes-2022 Tatbikatına katılacak

Kazakistan Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre Kazak Ordusu, Türkiye’de tatbikatlara katılacak.

Türkiye’nin ev sahipliğinde yapılan Efes-2022 Tatbikatına Kazakistan Silahlı Kuvvetleri de katılacak. Tatbikat İzmir iline bağlı Doğanbey tatbikat sahasında gerçekleştiriliyor. Geçen yıl Efes-2021 Tatbikatına kara, deniz, hava kuvvetleri ve Özel Kuvvetler Komutanlığının katılımıyla gerçekleşti. Bu tatbikatlar sayesinde ülkelerin muharebe yetenekleri artacak ve harbe hazırlık durumları artacaktır.

Tatbikat, askeri beceri ve savaş becerilerinin seviyesini iyileştirmenin yanı sıra özel harekat kuvvetleri birimlerinin savaşa hazır olma durumunu iyileştirmeyi amaçlıyor. Ek olarak, manevralara katılım, belirli bir birlik grubundaki etkileşim organizasyonunda deneyim kazanmanıza olanak tanır.

İlk aşama, bilgisayar donanımı ve bilgisayar sistemleri kullanılarak komuta ve personel tatbikatları şeklindedir. İkinci aşama, çatışma ile ortak birimlerde pratik eylemler şeklinde yapılması planlanmaktadır. Bu yıl 28 Mayıs – 9 Haziran tarihlerinde yapılması planlanan aktif aşamada, askerler kara ve deniz operasyonları ve çıkarma için gerekli becerileri ortaklaşa geliştirecekler. Efes-2022 Tatbikatına bu yıl yaklaşık 40 ülkeden askeri personel katılıyor.

19 Ocak 2022 tarihinde Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev’in talimatları doğrultusunda Kazakistan Silahlı Kuvvetleri bünyesinde Özel Harekat Kuvvetleri Komutanlığı kurulmuştur. Savunma Bakanlığı, kuvvetlerin ve teçhizatın bileşimini, komutanın görev ve işlevleri netleşmiştir.

Özel Harekat Kuvvetleri, terörle mücadele operasyonlarına katılım ve yasadışı silahlı gruplara karşı koyma da dahil olmak üzere, ülkenin savunma yetenekleri ve askeri güvenliği içindeki belirli görevleri ele almak üzere tasarlanmıştır.

 

Kaynak: DefenceTürk

Kazakistan, Efes-2022 Tatbikatına katılacak Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum