Almanya’dan RIM-116 RAM Block 2B füze tedariki

Alman Federal Meclisi Bütçe Komisyonu 600 adet RAM block 2B alımını onayladı.

RAM block 2B silah sistemi, halihazırda Deniz Kuvvetleri tarafından kullanılan RAM güdümlü füzelerin daha da geliştirilmiş halidir. Alman Donanması, hava savunmasında kendini korumak için halihazırda tüm K130 Braunschweig Sınıfı korvetlerinde RAM Block 1A ve RAM Block 2 güdümlü füzeleri kullanıyor. Muhtemel hedefler arasında düşman güdümlü füzeler, savaş uçaklar veya helikopterler sayılabilir. RAM block 2B’de diğer şeylerin yanı sıra kızılötesi arayıcı daha da geliştirildi ve artık bir salvoda (füzeden füzeye bağlantı) füzeler arasında veri alışverişi yapılabiliyor. RAM projesi, Almanya ve Amerika Birleşik Devletleri arasında 1976’dan beri var olan bir iş birliğine dayanmaktadır.

600 adet füze 2024 ile 2029 yılları arasında teslim edilecek. Sözleşme 560,9 milyon euro değerinde. Sistemlerin tedarike hazır olmasını sağlamak ve LFK RAM block 2’nin üretimini değiştirilene kadar uzatmak için yaklaşık 76,1 milyon € değerinde ek sözleşmeler gerekecektir.

25 milyon €’dan fazla yatırım hacmine sahip tüm Bundeswehr satın alma ve geliştirme projelerinin sözleşmeler imzalanmadan önce meclise sunulması gerektiğinden, yatırımla Federal Meclis Bütçe Komisyonu ilgilendi.

RIM-116 RAM, Alman, Japon, Yunan, Türkiye, Güney Kore, Suudi Arabistan, Mısır, Meksika, BAE ve ABD Deniz Kuvvetleri tarafından kullanılan küçük, hafif, kızılötesi güdümlü bir karadan havaya füzedir.

Kaynak: DefenceTürk

Almanya’dan RIM-116 RAM Block 2B füze tedariki Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum