Ukrayna’ya füze tedarikinde anlaşmazlık: Mühimmat tesisi işçileri grevde

 Storm Shadow ve Brimstone füzelerinin montajını yapan Ayrshire tesisinde çalışan 50 işçi greve gitti.

Ukrayna’ya füze tedarik eden bir mühimmat tesisi çalışanları, ücret ve bonuslar konusundaki anlaşmazlık nedeniyle 2 haftalık bir greve gidiyor. İngiltere Ayrshire’deki mühimmat tesisinde yaklaşık olarak 50 işçi, tesisin roket montaj personeline verilen ücret ve bonus anlaşmasının kendilerine büyük ölçüde haksızlık yaptığını öne sürerek greve gitme kararı aldı.

Tesis, İngiltere Savunma Bakanlığı tarafından Ukrayna’ya gönderilen Storm Shadow ve Brimstone füzelerinin montajını sağlamaktadır. Bu bağlamda yetkililer grevin, tedarik zincirinde herhangi bir aksamaya sebep olmayacağını belirtmekte. The Guardian tarafından yapılan habere göre vasıflı personelin özel savunma firmaları tarafından işe alınmalarını önlemek amacıyla maaş paketinin önemli ölçüde artırılmasının ardından, “zanaat dışı” roller üstlenen üyelerinin artık vasıflı çalışanlardan her yıl 18.000 sterlin daha az kazandığı belirtilmekte.

Brimstone

İngiltere Savunma Bakanlığı ise yaptığı açıklamada Ağustos ayının sonlarına doğru gerçekleşecek olan iki haftalık grevin tesisin operasyonlarını aksatmamasını sağlamak için acil durum planlarını devreye aldıklarını açıkladı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan üst düzey bir yetkili ise, “Ortaya çıkan sorunları tartışmak ve bunların çözümü için GMB (sendika) ile diyaloğa açık olmaya devam ediyoruz.” dedi. GMB, anlaşmazlığa ilişkin olarak Ukraynalı sendikalardan ve Rusya’nın BM’den ihraç edilmesi çağrılarını destekleyen Ukraynalı muhalif milletvekili ve avukat Lesia Vasylenko’dan destek aldıklarını belirtti.

11.500 kişiye istihdam alanı oluşturan tesis, geçtiğimiz günlerde Muhafazakar Parti liderliğindeki savunma seçme komitesindeki milletvekilleri tarafından yoğun eleştirilere maruz kalmıştı. Komitenin soruşturmasını yürüten Muhafazakar Parti milletvekili Mark Francois, İngiltere Savunma Bakanlığı’nın savunma satın alma sistemlerinin “bozuk” olduğunu ve  reforma ihtiyaç duyduğunu, bu değişikliğin Ukrayna’daki savaşla daha şiddetli ve acil hale geldiğini belirtmişti.

Storm Shadow seyir füzesi (Görsel: The Times of Israel)

Kaynak: DefenceTürk

Ukrayna’ya füze tedarikinde anlaşmazlık: Mühimmat tesisi işçileri grevde Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum