Anadolu amfibi hücum gemisinin Dalgıç Tespit Sonarı ARAS-2023 envantere girdi!

Anadolu Amfibi Hücum Gemisi için geliştirilen ARAS-2023 Dalgıç Tespit Sonarı envantere girdi. Gelişmeyi ARMELSAN Yönetim Kurulu Başkanı Yetkin Karataş duyurdu.

İlk yerli ve milli taşınabilir dalgıç tespit sonarı (OTS) olan ARAS-2023, su altından gelen açık devre solunum sistemli, kapalı devre solunum sistemli ve dalgıç intikal vasıtası kullanan dalgıçların konumunu (mesafe ve kerteriz) otomatik olarak tespit ve takip eden, bunların sınıflandırmasını yapabilen aktif bir sonar sistemidir. 390° kapsama kabiliyetine satıp olan ARAS-2023, LHD platformunun su altından gelebilecek tehditlere karşı korunmasında görev alıyor.

Türkiye’nin ilk yerli mayın avlama sonarı NUSRAT-1915 IDEF’21’de görücüye çıkmıştı. Çift frekans bandında yayın yapabilen sistem; tespit frekansında mayın ve/veya mayın benzeri cisimleri uzak mesafelerden tespit ettikten sonra, daha yüksek frekanstaki sınıflandırma modunda ilgili cisimlerin operatör tarafından sınıflandırılabilmesi için gerekli desteği sağlayabiliyor. NUSRAT-1915’in yakın gelecekte, yarı ömür modemizasyonu projelerinde yer alacağı ön görülüyor.

 ANADOLU’nun Testleri Devam Ediyor

Geçtiğimiz haftalarda Deniz Kuvvetlerine ait AH-1W Super Cobra ve SH-70 Sea Hawk helikopterleri, Çok Maksatlı Amfibi Gemisi LHD ANADOLU‘ya ilk inişi gerçekleştirerek konuşlanmayı tamamlamışlardı. 

Hizmete girmesi ile Türk Deniz Kuvvetlerinin Amfibi harekat kabiliyetlerini arttıracak olan LHD Anadolu’da konuşlandırmak üzere, Kara Kuvvetleri’nden 10 adet AH-1W taarruz helikopteri Deniz Kuvvetleri’ne aktarılmaya başlanmıştı. Bununla birlikte Deniz kuvvetleri ilk taarruz helikopterlerine kavuşmuştu.

Kaynak: DefenceTürk

Anadolu amfibi hücum gemisinin Dalgıç Tespit Sonarı ARAS-2023 envantere girdi! Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum