AKSON UGT ile 200 km mesafeden görüntü aktarıldı!

AKSON Uzaktan Görüntü Terminali (UGT), EFES 2022 Tatbikatı’nda 200 km mesafeden görüntülerin hızlı ve kesintisiz aktarılmasını sağladı.

3 ayda bir yayımlanan Meteksan Savunma Gazetesi’nin 39. sayısı çıktı. Gazetede, 31 Mayıs – 09 Haziran 2022 tarihlerinde İzmir’de gerçekleştirilen EFES 2022 Birleşik Müşterek Fiilî Atışlı Tatbikatı Savunma Sanayi Sergisi’nde sergilenen ürünler hakkında bilgi verildi.

Ek olarak tatbikat kapsamında AKSON Uzaktan Görüntü Terminali (UGT) ile tatbikatının izlenmesi için çekim görevi yapan İHA’lardan alınan görüntülerin izleme alanındaki ekranlara kesintisiz aktarıldığı belirtildi. Bu görev ile AKSON UGT, 200 km mesafeden görüntülerin hızlı ve kesintisiz aktarılmasını sağlarken, sadece sabit kullanım için değil, ürüne ait özel çantası ile sahada görev yapan personel tarafından rahatlıkla taşınabileceğini kanıtlamış oldu.

AKSON’a ek olarak Meteksan, Retinar PTR Çevre Gözetleme Radarı, Kapan Dron Savunma Sistemi, Türkiye’nin İlk İnsansız Deniz Aracı ULAQ Ürün Ailesi, NAZAR Lazer Elektronik Harp Sistemi, MERTER Sırt Tipi Taktik Elektronik Taaruz Sistemi ve SEYMEN Seyrüsefer ET Sistemi, ATGM-KTB’yi (Anti-Tank Füzelerine Lazerli Karşı Tedbir Sistemi) sergiledi.

Seçkin gözlemci gününde ise EFES-2022 Tatbikatı’nı izleyen Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve beraberindeki heyet Meteksan standını ziyaret ederek ULAQ İnsansız Deniz Aracı başta olmak üzere, Meteksan ürünleri hakkında bilgi aldı. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal da seçkin gözlemci gününde Meteksan standını ziyaret ederek devam eden projeler hakkında bilgi aldı.

AKSON Uzaktan Görüntü Terminali

AKSON C-Bant İHA Veri Bağı Sistemi, İnsanlı ve/veya İnsansız Hava/Kara/Su Üstü platformların bakış hattında yer kontrol istasyonlarıyla iki yönlü, gerçek zamanlı, yüksek kapasiteli veri aktarımını Elektronik Harp (EH) tedbirleri ile güvenli sağlayan veri linkidir.

AKSON tamamen yerli imkânlarla geliştirilen, yurt içi ve yurt dışı satış potansiyeline sahip, dünyadaki diğer benzer ürünlerle rekabet edebilir bir C-Bant İHA Veri Bağı Sistemi olarak tasarlanmıştır. Ülkemizin dışa bağımlılığını gidermek üzere edinim ve idame maliyetlerini minimuma indirmeyi hedefleyerek geliştirilen AKSON C-Bant İHA Veri Bağı Sisteminin, platform sahibi firmalarla beraber ülkemiz ve dünya pazarında yaygınlaştırılması hedeflenmektedir.

  • Veri Hızı: +10 Mbps (kullanıcı verisi)
  • Haberleşme Menzili: +200 km
  • Haberleşme Tipi: PTP, Ethernet Tabanlı IP Haberleşme
  • Video Sıkıştırma/Açma: H.264
  • Otomatik Anten Takip Sistemi
  • AES-256 Şifreleme
  • Standartlar: MIL-STD-810,MIL-STD-461

Kaynak: DefenceTürk

AKSON UGT ile 200 km mesafeden görüntü aktarıldı! Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum