Türkiye’nin İlk Katlanabilir Dipçikli Kişisel Savunma Silahı: KNG-C5

Salih Kıvrak

KALEKALIP, Türkiye’nin ilk katlanabilir dipçikli kişisel savunma silahını geliştirdi. KNG-C5 olarak adlandırılan silah AR-15 tipi bir silahtır. KNG-C5 ile KALEKALIP, klasik AR15 modelinden çıkarak katlanabilir dipçikli bir silah geliştirmiştir. Bu yazıda kişisel savunma silahlarının (PDW) nasıl ortaya çıktığı, hangi mühimmatları kullandığı ve KNG-C5 silahı ele alınmıştır. PDW, genel olarak 11” namlu boyundan kısa, tüfek, tabanca ve silaha özel mühimmat kullanan kompakt silahlardır. Kısa ve kompakt olmasından kaynaklı meskûn mahalde, geri hizmette bulunan birliklerin kullanması için çok rahattır. Bugün PDW sınıfı silahlar 5,56, 7,62, .300 Blackout, 5,7×28 ve 4,6×30 gibi mühimmatlar kullanmaktadır.

Türkiye’nin yerli ve milli markası KALEKALIP, güvenlik güçlerimizin yıllarca edindiği saha tecrübeleri ve KALEKALIP’ın kendi teknik birikimi bir araya getirilerek geliştirdiği Türkiye’nin ilk özgün tasarım yeni nesil piyade tüfeği KNGC5’i dünya pazarına sundu.

Türkiye’nin İlk Katlanabilir Dipçikli Kişisel Savunma Silahı: KNG-C5 çalışmasının tamamı Defence Turk Dergi 13′üncü  sayısında.

Defence Turk Dergi’ye online ve basılı olarak erişmek için tıklayınız.

Geçtiğimiz Kasım ayında Endonezya’da düzenlenen Indo Defence 2022 Savunma Fuarı’nda lansmanı gerçekleştirilen ve yoğun ilgi gören KNG-C5 Türkiye’nin şu anki nesilde üretilen en kısa piyade tüfeği tacını taşıyan KALEKALIP KCR556 7,5” silahından 10 cm daha kısa olma özelliği taşımaktadır. Endonezya Polis Özel Harekat Birimi BRIMOB tarafından silaha gösterilen özel ilgi sonucunda, yakın zamanda gerçekleşecek ilk teslimatlar hususunda anlaşma sağlanmıştır.

Özellikle boy avantajını maksimize etmek için geliştirilen bu silah, tüm ihtiyaçları karşılayabilme amacıyla tamamen modüler bir yapıya sahiptir. Dipçiği değiştirilebilen bu silah sistemi aynı zamanda dipçik açık, dipçik katlı ve gerektiği durumlarda tamamen dipçiksiz olarak tüm fonksiyonlarını sağlayabilmekle beraber diğer tüfeklerin giremeyeceği alanlarda eşsiz kullanım imkânı sağlamaktadır.

 

Yazının devamı için lütfen giriş yapın veya kaydolun

Kaynak: DefenceTürk

Türkiye’nin İlk Katlanabilir Dipçikli Kişisel Savunma Silahı: KNG-C5 Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum