İspanyol ordusu 1680 Spike LR2 tanksavar füzesi alacak

İspanya Savunma Bakanlığı, Spike Faz II tanksavar füze programına ilişkin verileri yayınladı. Tow füzesini değiştirmek ve ordunun tanksavar envanterini modernize etmek için 1.680 Spike LR2 füzesi ve 168 fırlatma tüpü satın alınacak.

Ağırlığı 12,7 kg’a (28 lb) düşürülen Spike-LR II, yer seviyesinden 5,5 km (3,4 mi) ve RF veri bağlantısı kullanan helikopterlerden 10 km (6,2 mi) artırılmış menzile sahiptir. Füze ayrıca %30 arttırılmış zırh delme özelliğine sahip tandem HEAT ya da darbe veya nüfuz etmeyle patlama yeteneğine sahip çok amaçlı bir patlayıcı savaş başlığı ile donatıldı. Yapay zeka özelliklerine sahip akıllı bir hedef izleyiciye sahip soğutmasız bir IR sensörü içeren yeni bir arayıcıya, üçüncü taraf hedef tahsisi için bir atalet ölçüm birimi kullanarak şebekeye bağlı hedef koordinatlarını vurma yeteneğine sahiptir. Ayrıca eski fırlatıcılarla uyumludur. Füze, 70 dereceye kadar yüksek çarpma açılarında hedefleri vurabilen karşı aktif koruma sistemi (CAPS) özelliğine sahip olarak tasarlanmıştır.

İsrailli şirket Rafael, Yunanistan’daki DEFEA 2021’de en yeni nesil Spike füzelerini sergiledi. (Görsel: Army Recognition)

Ölümcüllüğü artırmak için füze, gelişmiş yüksek kapasiteli savaş başlıklarının iki benzersiz konfigürasyonunu içerir. Zırha nüfuzunu %30’dan fazla artıran Tandem savaş başlığı HEAT ve istenen etkiyi elde etmek için atıcı tarafından kontrollü patlamayı içeren yeni bir çok işlevli patlayıcı savaş başlığıyla donatıldı. Yavaşlama modunu seçerek, yeni savaş başlığı 20 cm’ye kadar betonarme delebilir ve yapının içinde patlayarak yapısal hedeflere, araçlara ve gemilere ölümcül hasar verebilir. Açık arazide ani infilak, çevresel bir patlama/parçalanma etkisine neden olur.

Infodefensa’ya göre, İspanya’nın niyeti Spike LR2 sistemini ulusal pazardan satın almak. Bunu yapmak için, ana yüklenici Pap Tecnos, üretimi teknoloji uzmanı İsrailli üretici Rafael’e devretme planı aracılığıyla katılımcı savunmanın stratejik endüstriyel yeteneklerini koruyan ve geliştiren bir endüstriyel plan sunmalıdır. Pap Tecnos şimdiden İspanyol Silahlı Kuvvetlerine Spike LR2 destek kursları vermeye başladı.

Kaynak: DefenceTürk

İspanyol ordusu 1680 Spike LR2 tanksavar füzesi alacak Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum