ABD donanmasının Ted Stevens muhribinin omurgası kızağa konuldu

ABD Donanması için inşa edilen 78. Arleigh Burke sınıfı gemi USS Ted Stevens (DDG 128) için omurga kızağa konma töreni gerçekleştirildi.

Omurga kızağa konma töreni, bir geminin modüler bileşenlerinin kara seviyesinde birleştirilmesini temsil eder. Omurga, törenin bir parçası olarak plaka üzerine kazınmış gemi destekçilerinin baş harfleriyle işaretlenir.

DDG 51 Flight III modernizasyonu, AN/SPY-6(V)1 Hava ve Füze Savunma Radarına odaklanmaktadır. Bu bağlamda modernizasyon, filoya büyük ölçüde arttırılmış savaş yeteneği sağlamak için elektrik gücü, soğutma kapasitesindeki geliştirmeleri ve ilgili ek değişiklikleri içermektedir. Flight III, kendinden önceki Flight I, II ve IIA gemilerinin gururlu mirasına dayanan, sınıfın 30 yılı aşkın tarihindeki en son Flight modernizasyonudur.

Ayrıca Huntington Ingalls Shipbuilding, gelecekteki USS Lenah Sutcliffe Higbee (DDG 123), USS Jack H. Lucas (DDG 125), USS Jeremiah Denton (DDG 129) ve USS George M. Neal (DDG 131) gemilerinin üretimini de gerçekleştirecektir.

AMDR (Hava ve Füze Savunma Radarı, şimdi resmi olarak AN/SPY-6 olarak adlandırılıyor) ABD Deniz Kuvvetleri için geliştirilmekte olan bir üç boyutlu Aktif Faz Dizinli Radardır (AESA).

Bu radar, Flight III Arleigh Burke sınıfı muhripler için entegre hava ve füze savunması, hatta periskop tespiti sağlayacaktır. Ayrıca, Flight IIA Arleigh Burkes sınıfı gemilerin güçlendirilmesi için bu radarın varyantları geliştirilmektedir.

Kaynak: DefenceTürk

ABD donanmasının Ted Stevens muhribinin omurgası kızağa konuldu Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum