Rafael’den hipersonik füzelere karşı Sky Sonic hava savunma füzesi

Rafael artan hipersonik füze tehdidine karşı Sky Sonic hava savunma füzesini geliştirdiğini duyurdu

Rafael, hipersonik füzelere karşı geliştirdiği Sky Sonic hava savunma füzesini Paris Airshow 2023’te sergileyecek. Çift aşamalı bir füze olan Sky Sonic’in ana füzeye oranla büyük fırlatma motoru göze çarpmakta. Rafael, Sky Sonic ile 10 Mach’a kadar ulaşabilen hipersonik füzeleri önlemeyi hedefliyor.

RAFAEL Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Yuval Steinitz,

“RAFAEL, kanıtlanmış operasyonel kabiliyetleri ve birçok fırsat yaratan jeopolitik gerçekliği ile uluslararası arenada belirgin bir artış ve ilgi uyandırmıştır. Mevcut güvenlik bağlamındaki gelişmeleri ve ortaya çıkan tehditleri takip ediyor ve en gelişmiş savunma sistemlerini geliştiriyoruz. Sky Sonic Projesi, hipersonik silah tehdidine yönelik yenilikçi ve türünün tek örneği bir gelişmedir.”

ifadelerine yer verdi.

İsrail’den insansız mini denizaltı

Israel Aerospace Industries (IAI) tarafından geliştirilen ve “BlueWhale” adı verilen mini denizaltı, düşman denizaltıları tespit etmek ve akustik istihbarat toplamak için üretildi. The Jerusalem Post tarafından yapılan habere göre bahse konu mini denizaltı ile IAI, İsrail Savunma Kuvvetleri’nin (IDF) istihbarat toplama yeteneklerini genişletirken aynı zamanda bakım ve eğitim maliyetlerini önemli ölçüde azaltacak.

12 metre uzunluğundaki “BlueWhale” mini denizaltı, gizli istihbarat toplama operasyonları, denizaltıları tespit etme ve akustik istihbarat toplama amaçlı geliştirildi. Denizaltı, donanmanın çok daha fazla insansız araca kaydığı ve daha az denizci gerektiren bir geleceğin başlangıcı olabilir.

Kaynak: DefenceTürk

Rafael’den hipersonik füzelere karşı Sky Sonic hava savunma füzesi Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum