USS Arleigh Burke’nin gemi personeli Baltık denizine düştü

Olay sonrası bölgede arama kurtarma çalışmaları gerçekleştirildi.

ABD Donanması’nın 6. Filo Halkla İlişkiler Biriminin yaptığı açıklamaya göre 6. Filoya bağlı görev yapan Arleigh Burke sınıfı güdümlü füze destroyeri olan USS Arleigh Burke’nin (DDG-51) gemi personeli, Baltık denizindeki görevi sırasında denize düştü. Olayın ardından bölgede arama kurtarma çalışmaları başlatıldı. 1 Ağustosta başlayan arama kurtarma çalışmalarına 2 Ağustosta son verildi.

ABD Donanması 6. Filo Halkla İlişkiler Biriminin sitesinde yapılan açıklamada:

Arleigh Burke sınıfı güdümlü füze destroyeri USS Arleigh Burke (DDG 51), 1 Ağustos 2022’de Baltık Denizi’nde seyir halindeyken denize düşen bir personel için arama kurtarma çalışmaları yürüttü. Arama kurtarma çalışmaları durduruldu.”

ifadelerine yer verildi.

Arleigh Burke - ABDArleigh Burke (AEGIS) Sınıf Muhrip

ABD Deniz Kuvvetleri Bilgi Ofisinin 4 Ağustosta yaptığı açıklamada ise denize düşen personelin kimliği açıklandı. Açıklamada:

ABD Donanması, 1 Ağustos’ta Baltık Denizi’nde görev yaparken denize düşen güdümlü füze destroyeri USS Arleigh Burke’e (DDG 51) atanan Denizci’nin Kuzey Karolina yerli Denizci Acemi David L. Spearman olduğunu belirledi.”

ifadelerine yer verildi.

Arleigh Burke (AEGIS) Sınıf Muhrip

Arleigh Burke (AEGIS) sınıfı güdümlü füze muhripleri, AEGIS Silah Sistemi ve SPY-1D çok işlevli pasif elektronik dizi radarı etrafında inşa edilmiş bir muhriptir. Sınıf, II. Dünya Savaşı’nda savaşmış bir Amerikan subayı olan Amiral Arleigh Burke’ün adını taşımaktadır.

Gemi, 155 metre uzunluğa ve 9.500 ton deplasmana sahiptir. Maksimum 30 knot hıza ulaşabilen gemi, General Electric tarafından geliştirilen 4 adet LM2500 motora sahiptir. 323 kişilik mürettebat kapasitesine sahip olan AEGIS sınıfı muhripler 2 adet MH-60R taşıyabilecek şekilde tasarlanmıştır.

Kaynak: DefenceTürk

USS Arleigh Burke’nin gemi personeli Baltık denizine düştü Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum