Ukrayna’ya MaxxPro MRAP zırhlı aracı teslimatı onaylandı

ABD Savunma Bakanlığı, Ukrayna’ya yönelik 200 adet MaxxPro MRAP’ı da içeren 625 milyon dolarlık yardım paketini onayladı.

Amerika Birleşik Devletleri Savunma Bakanlığı tarafından Ekim 2022’de yayınlanan bilgilere göre ABD, Ukrayna’ya 625 milyon dolarlık yeni bir askeri yardım paketinin parçası olan 200 adet MaxxPro mayın ve pusu korumalı (MRAP) aracı teslim edecek.

Ukrayna ordusunda halihazırda görev yapan ABD MaxxPro MRAP araçları.(Kaynak:mil.in.ua)

4 Ekim 2022’de ABD Savunma Bakanlığı, Presidential Drawdown Authority (PDA)’nın 22. turunun bir parçası olarak Ukrayna’ya yönelik 625 milyon dolarlık ek güvenlik yardımı duyurdu. Rusya, Ukrayna ve Avrasya’dan sorumlu savunma bakan yardımcısı, yeni paketteki ekipmanın Ukrayna’nın kısa vadede ihtiyaçlarına göre özel olarak tasarlandığını ve Ukrayna’nın ABD tarafından sağlanan kaynakları önemli ölçüde kullanmaya devam ettiğini söyledi.

19 Ağustos 2022’de Amerika Birleşik Devletleri, şu anda Ukrayna Silahlı Kuvvetleri tarafından kullanılan 40 adet MaxxPro MRAP (Mayın ve Pusuya Karşı Korumalı) aracının ilk partisinin Ukrayna’ya teslim edildiğini duyurmuştu. 19 Ağustos 2022 tarihinde teslim edilen bu araçlar Ukrayna’da savaşın başlamasından bu yana ABD tarafından Ukrayna’ya sağlanan ilk savaş araçlarıydı.

MaxxPro MRAP

MaxxPro, Navistar International tarafından İsrail Plasan ile işbirliği içinde tasarlanmış, mayına dayanıklı, pusuya karşı korumalı bir araçtır. ABD Ordusunun MRAP programında yer almak üzere tasarlanmıştır. İlk araçlar test için 2007’de teslim edildi. Bu mayın korumalı araçlardan 6.000’den fazla üretildi ve bu araçlardan birkaç bini şu anda ABD Ordusunda hizmet veriyor.

MaxxPro’nun zırhı, İsrail Plasan tarafından tasarlanmış ve üretilmiştir. Zırhlı gövde, kaynaklanmak yerine birbirine cıvatalanır. Bu işlem , aracın saha koşullarında onarımı kolaylaştırır. Araç ek zırh ile donatılabilir. Ayrıca doğrudan ateşe ve RPG mermilerine karşı koruma sağlar.

MaxxPro MRAP silah sistemi olarak, 7,62 mm veya 12,7 mm makineli tüfekle silahlandırılabilen tek kişilik bir taret ile donatılmıştır. MaxxPro MRAP maksimum 600 km seyir menziline sahiptir ve maksimum 105 km/s hıza ulaşabilir.

Kaynak: DefenceTürk

Ukrayna’ya MaxxPro MRAP zırhlı aracı teslimatı onaylandı Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum