LACROIX Defense’ten Yunanistan’a dekoy tedariki

Fransız LACROIX Defense, Yunanistan Hava Kuvvetleri ve Yunanistan Donanmasına dekoy tedarik edecek

Fransa merkezli Etienne LACORIX Group’un savunma birimi olan LACROIX Defense, Yunanistan Hava Kuvvetleri ve Yunan Donanması’na dekoy fırlatma sistemleri tedarik edecek. İki taraf arasındaki anlaşma, şu anda Yunanistan’da devam eden DEFEA 2023 savunma sanayii fuarında imzalandı.

LACROIX Defense COO’su François Moulinier anlaşma sonrasında şu açıklamada bulundu:

“LACROIX bu seçimden çok memnun ve bunu gerçekleştirmek için son üç yılda çalışan Yunan Donanması’nın yanı sıra Naval Group ve DGA (Direction Générale de l’Armement) program ekiplerine teşekkür ediyor. Denizcilik alanındaki Fransız mükemmelliğinin altını çizen bu projede yer alan tüm endüstriler ve bizim için takdir LACROIX ekipleri için bu, Sylena sistemlerimizin kalitesinin tanınması ve etkililiğine ve güvenilirliğine dair güçlü bir güven işaretidir. LACROIX ekipleri için bu, SYLENA sistemlerimizin kalitesinin tanınması ve FDI gibi Yeni Nesil Gemilerin korunmasına yönelik etkilerimizin ve çözümlerimizin etkinliğine ve güvenilirliğine dair güçlü bir güven sinyalidir.”

LACROIX Defense Sylena MK1 4 dekoy fırlatıcı sistemi (Görsel: LACROIX Defense)

Bu kapsamda LACROIX Defense, Yunanistan Donanması için Sylena MK1 4-fırlatıcı sistemi tedarik edecek. Fransa’nın Lorient kentinde inşa edilecek olan üç savunma ve müdahale fırkateyni, Naval Group tarafından tasarlanıp üretildi. İlk iki ünite 2025’te ve üçüncü ünite ise 2026’da teslim edilecek. İnşa edilen bu fırkateynlerde LACROIX Defence tarafından geliştirilen Sylena MK1 4-fırlatıcı sistemi yer alacak.

Naval News’in 2022’nin sonlarında yaptığı haberde, Yunanistan için inşa edilen FDI (Frégate de défense et d’intervention) firkateynleri için yeni Karşı Tedbir Fırlatma Sistemleri ile donatılacağından, her biri ek olarak üç adet CANTO torpido savar taşıyan SYLENA Mk2 modeli değil, DLS’nin bu özel modeli olacağını varsaymıştı. Naval Group tarafından (CMLS); iki CMLS, her biri altı adet CANTO taşıyan FDI’yi donatılması planlanmıştı.

Sylena MK1 Tuzak Fırlatma Sistemi Görsel: LACROIX Defense

Nisan 2022’de Karadeniz’de Rusya’nın Moskova kruvazörünün Ukrayna tarafından batırılmasından sonra mevcut Avrupa donanmaları yüksek yoğunluklu savaşın geri dönüşüyle ​güçlendirilmiş öz korumayı yeniden gündeme getirmişti.

Buna ek olarak, LACROIX Yunan Hava Kuvvetleri’nin savaş uçağı filosunun genel koruması ve 24 adet Rafale savaş uçağının daha korunaklı hale getirilmesi için çeşitli çalışmalar yapıyor. Bu kapsamda LACROIX, Fransız Silahlı Kuvvetler Bakanlığı ile yakın işbirliği içinde özel olarak tasarladığı Rafale’de de kullanılan en yeni nesil kızılötesi tehditlere karşı kendini koruma tuzakları tedarik edecek.

Yapılacak tedarik ile birlikte, LACROIX Defense Yunan Hava Kuvvetleri envanterinde bulunan F-16 ve Mirage 2000 savaş uçakları ile sipariş verilen 24 adet Rafale savaş uçağında kızılötesi tehditlere karşı koruma tuzakları geliştirecek. Böylelikle Yunan hava kuvvetleri envanterinde bulunan uçakların güçlendirilmesi hedefleniyor.

Kaynak: DefenceTürk

LACROIX Defense’ten Yunanistan’a dekoy tedariki Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum