Ukraynalı pilotların A-10 uçakları için eğitim aldığı iddiası

Ukraynalı pilotların A-10 uçaklarını kullanmak için eğitimler aldığı iddia edildi.

Bazı emekli ABD Hava Kuvvetleri pilotlarının Ukraynalı pilotları eğittiği iddia edildi. Bu kapsamda ABD Kongresi’nin A-10 uçaklarını Ukrayna’ya tedarik etmesi için resmi bir teklif yapmadığı ancak Ukraynalı pilotların uçakların bağışlanmasını ümit ettiği aktarıldı. Ek olarak Time Magazine tarafından yapılan habere göre eğitimler simülasyonlar üzerinden ilerlemekte.

Konuyla ilgili konuşan pilotlar,

“Vurabileceğimiz hedef sayısındaki farkı göreceksiniz. Bunu, saldırı pozisyonlarının zayıflamasında görürsünüz. Ve bunu piyademizin savunmadan saldırıya geçme konusundaki güveninde görürsünüz.”

ifadelerini kullandı. A-10 uçaklarının Ukrayna’ya bağışlanması fikri ilk olarak geçtiğimiz ay gündeme gelmişti. Ancak Ukrayna Savunma Bakanı Danışmanı Yuriy Sak, Hava Kuvvetleri’nde F-16’ları tercih edeceğini söyleyerek bu fikri reddetmişti.

A-10 Thunderbolt II

Time Magazine tarafından aktarıldığı üzere muhabirlerin röportaj için gittiği randevu noktasında önce gözlerinin bağlanması istendi. Ardından Ukraynalı askerler muhabirleri eğitim merkezine götürdü. İki odalı bir tesis olduğu belirtilen merkezin duvarlarında A-10 Warthog’un fotoğraflarının olduğu ve “Sakin olun ve Sovyet tanklarını öldürün” yazan birkaç posterin olduğu ifade edildi.

Röportaja göre odada 5 adet Ukraynalı pilot simülatörler konusunda eğitim almaktaydı. Bu bağlamda pilotların kimliklerini korumak için sanal gerçeklik gözlüklerinin altına kar maskesi taktığı ve gizliliğe çok önem verdikleri aktarılmakta. Sebebinin ise Ukrayna Hava Kuvvetleri’nin çok fazla pilotunun olmamasına ve bazılarının son birkaç aydır savaşta öldürülmesine bağlanmakta.

Konuyla ilgili konuşan Ukraynalı bir piyade subayı Alexander Gorgan,

“Normalde bir pilotu eğitmek yıllar alır ve askeriyeye yalnızca jet yakıtı olarak milyonlarca dolara mal olur. Onlar generallerden daha değerli.  Rus işgalinden önce bile, aktif savaş pilotlarının kimlikleri Ukrayna’da yakından korunan bir sırdı ve hepsi suikast riskiyle yaşadı.”

ifadelerini kullandı.

Kaynak: DefenceTürk

Ukraynalı pilotların A-10 uçakları için eğitim aldığı iddiası Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum