Peru, envanterdeki Rus helikopterleri modernize edecek

Peru, Hava Kuvvetleri envanterinde bulunan Mi-8MTV-1, Mi-17 ve 2 adet Mi-171SH helikopterini modernize edecek.

Peru, envanterinde bulunan Rus helikopterlerinin bir kısmını modernize etme kararı aldı. Bu kapsamda Peru Hükümeti, yapılması beklenen modernizasyon için ihaleye çıktı. Hükümet tarafından düzenlenen ihaleyi Peru merkezli Helicentro Peru şirketi kazandı. Şirket, 4 adet helikopteri 29 milyon dolar karşılığında modernize etmekle sorumlu olacak.

Şirkete yapılacak ödemeler üç aşamada gerçekleştirilecek. İlk ödemede helikopterin sökülmesi, helikopterlerin bakımı (kokpit, merkezi gövde, kuyruk bomu ve pilon), sıyırma, muayene ve onarım, korozyon önleyici işlem ve Peru Hava Kuvvetleri’nin renklerine boyanmasını içeriyor. Bu ödeme toplam bütçenin %30’nu içeriyor.

İkinci kısımda ise elektrik sistemleri, uçuş kontrol sistemleri, hidrolik sistem, iniş takımı, pnömatik sistem, yangınla mücadele sistemi gibi çeşitli sistemlerin modernizasyonun içeriyor. Bu kısım için yapılan ödemenin tutarı ise %40’nı içeriyor.

Üçüncü kısımda ana bileşenlerin bakımı, helikopter montajı, yer testleri, ağırlık ve denge ve doğrulama uçuşlarını içeriyor. Sonuç olarak kalan bu kısmın ödemesi ise toplam ödemenin %30’u anlamına geliyor.

 Rusya’dan yeni helikopter tedarik süreci

Peru Savunma Bakanlığı, Rusya-Ukrayna Savaşı’nın başlamasından dolayı yapılacak modernizasyon için Rusya ile uygun bir sözleşme imzalanamadı. Bu nedenle Peru hükümeti şimdiye kadar envanterde bulunan 7 adet Mi-17 helikopterini modernize eden Helicentro Peru şirketi ile sözleşme imzaladı.

Peru Hava Kuvvetleri envanterinde bulunan Mi-17 helikopteri

Peru merkezli La República’nın haberine göre, yeni tedarik için Peru Başkanı Dina Boluarte’nin hükümeti Rusya dışındaki üreticilerden yeni helikopterler satın almaya karar verdi. Askeri kaynakların beklentisi ise daha fazla Rus yapımı Mi helikopteri tedarik etmekti. Hatta tedarik etmekle birlikte tedarik edilecek helikopterlerin bakım, onarım ve revizyon hizmetlerini ile ilgili sözleşme yapmak ana hedefti. Ancak bu durum Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesi ile birlikte engellemiş oldu.

Arama ve kurtarma operasyonları için Peru Hava Kuvvetleri tarafından 12 helikopterin satın alınması hedeflendi. Leonardo’nın AW139M modeli ve Airbus’tan H145’in bir kopyasını Peru’nun başkenti Lima’ya getirildi. Ancak, Yürütme Kurulu bütçesinin Rus yapımı uçakların bakımına ayrılmasının daha uygun olduğuna karar verince süreç iptal oldu. Bir yıldır süren yeni tedarikle birlikte henüz hangi helikopterin tedarik edileceği ise belli olmuş değil.

Kaynak: DefenceTürk

Peru, envanterdeki Rus helikopterleri modernize edecek Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum